Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C

Országjáró EU-s rendezvénysorozat indult egyetemistáknak

2008. április 24. 0:06
Az „Egyetemes Európa” rendezvénysorozat 2008. február 15-én indult, és 6 egyetemi várost érint. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Külügyminisztérium által szervezett rendezvénysorozat részeként egy információ-szolgáltatásra átalakított kamion, az Info-járat látogatja végig az egyetemeket.
A program célja az egyetemi ifjúság érdeklődési körének megfelelő tájékoztatást adni az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekben, megismertetni a hallgatókat uniós lehetőségeikkel, s bevonni őket az európai kérdések megvitatásába. A rendezvénysorozat utolsó állomása a budapesti Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (április 16-25.).

A témák a felsőoktatásban tanulók jövőjét kiemelten érintik: ezek között megtalálható a továbbtanulás, a továbbképzés és az ösztöndíj-lehetőségek az EU-ban, a szakmai gyakorlat és a diplomák elismerése külföldön, az önkéntes munka, a tartózkodás és munkavállalás a tagországokban, az esélyegyenlőség és az európai értékek. A cél, hogy a diákok gyakorlati választ kapjanak kérdéseikre, emellett részt vehessenek abban a közös gondolkodásban, ami a globális kihívásokra adandó legjobb európai válaszok kimunkálására irányul. A vetélkedők résztvevői és nyertesei ajándékot kapnak.

A program részletei az alábbi honlapon találhatók meg: http://euvonal.hu/index.php?op=egyetemeseuropa

 

Zatkalik-Peresztegi Virág

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.