Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Országjáró EU-s rendezvénysorozat indult egyetemistáknak

2008. április 24. 0:06
Az „Egyetemes Európa” rendezvénysorozat 2008. február 15-én indult, és 6 egyetemi várost érint. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Külügyminisztérium által szervezett rendezvénysorozat részeként egy információ-szolgáltatásra átalakított kamion, az Info-járat látogatja végig az egyetemeket.
A program célja az egyetemi ifjúság érdeklődési körének megfelelő tájékoztatást adni az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekben, megismertetni a hallgatókat uniós lehetőségeikkel, s bevonni őket az európai kérdések megvitatásába. A rendezvénysorozat utolsó állomása a budapesti Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (április 16-25.).

A témák a felsőoktatásban tanulók jövőjét kiemelten érintik: ezek között megtalálható a továbbtanulás, a továbbképzés és az ösztöndíj-lehetőségek az EU-ban, a szakmai gyakorlat és a diplomák elismerése külföldön, az önkéntes munka, a tartózkodás és munkavállalás a tagországokban, az esélyegyenlőség és az európai értékek. A cél, hogy a diákok gyakorlati választ kapjanak kérdéseikre, emellett részt vehessenek abban a közös gondolkodásban, ami a globális kihívásokra adandó legjobb európai válaszok kimunkálására irányul. A vetélkedők résztvevői és nyertesei ajándékot kapnak.

A program részletei az alábbi honlapon találhatók meg: http://euvonal.hu/index.php?op=egyetemeseuropa

 

Zatkalik-Peresztegi Virág
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. tegnap 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. tegnap 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   2024. február 28. 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.