2021. május 11.
//
Ferenc névnap

Kis kockákból nagy világ

2014. október 24. 18:38
Törzsök Gábor gyerek kora óta gyűjti a “kockákat”, amiből most már meg tud tölteni élettel egy hét méter hosszú és 2,5 méter széles terepasztalt is.

Természetesen a gyermekei is sok Legót kaptak ajándékba, így gyarapodott a gyűjtemény. A kiállítási darabok nagy része saját ötletből valósultak meg, ők álmodták meg, rakták össze, gyarapították vele a kiállítást. - Gépkocsivezetőként jártam az országot, számos bizományiban megfordultam, ezekből szereztem be a gyűjtemény nagy részét - mesélte érdeklődésünkre Törzsök Gábor. A végeredmény pedig igazán gazdagra sikeredett, a tengertől a farmig minden megtalálható az asztalon, ami a Balaton Plazában csodálható meg vasárnap 18 óráig. 

Törzsök Gábor személyes kedvence a cross motorokat szállító terepjáró<br>A galéria megtekintéséhez kattintson a képre

A gyűjtő kedvence egy cross motorokat szállító terepjáró, de a részleteket figyelve számos vidám darabbal találkozhatunk. Egy égő házból például Yoda kukucskál ki, a futball stadion - amit egyébként a feleségének épített - lelátóján rabok szurkolnak, miközben a pálya szélén Messi ad interjút. Láthatunk kerékpáros versenyt, baleseti helyszínelést, felborult kamiont, űrrepülőgépet - ezek a legrégebbi darabok -, de a Gyűrűk ura egy jelenete is felelevenedik. Azon sem kell meglepődni, hogy az apró darabokat közelről figyelve időnként egy-egy vonat is elhúz előttünk.

Ez a kis világ a Balaton Bakony Kocka Klub (bbkockaklub.hu) szervezésében jött el. A klub ötletgazdája, Nagy Gábor szerint hiánypótló kezdeményezés az övüké. Februárban alakultak, ez a második kiállításuk. 

 

Cseh Zoltán

További cikkek

Színházaink a nyitás felé
Színházaink a nyitás felé
Fontos állomáshoz érkeztünk a négymillió beoltottal, hiszen a kormány engedélyezi a színházak megnyitását, a teátrumok látogatását, legalábbis azok számára, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Kellerné Egresi Zsuzsannát, a veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettes-kreatív menedzserét, a Pannon Várszínház igazgatóját, Vándorfi Lászlót, valamint Szántó Viktóriát, a Kabóca Bábszínház igazgatóhelyettesét kérdeztük.
A Covid utáni első koncert az igazi hősöknek szól majd a Hangvillában
A Covid utáni első koncert az igazi hősöknek szól majd a Hangvillában
Új értelmezést nyert a „hős” jelző, a békeidőben tanúsított hőstetteket a Hangvilla most egy különleges ajándékkal hálálja meg. Május végén, a Covid-járvány után először tartanak zenei rendezvényt a kulturális központban, a vendégkör viszont speciális lesz. Erről, valamint a kulturális szféra járvány utáni új kihívásairól is beszélgettünk a Hangvilla igazgatójával.
Elmarad a Gizella-napok
Elmarad a Gizella-napok
Közösségi oldalán jelentette be az egyébként nem meglepő hírt a Veszprémi Programiroda: idén sem rendezik meg a Gizella-napokat a járványhelyzet miatt.
Hollywood nyomában Magyarországon
Hollywood nyomában Magyarországon
Vörös veréb, Fekete özvegy, Vaják. Csak néhány azok közül a hollywoodi produkciók közül, amelyeket részben vagy egészben kis hazánkban forgattak. Az elmúlt években Magyarország egyre népszerűbb lett a filmesek körében, a mozgókép és az utazás szerelmeseinek pedig izgalmas felfedezést jelenthet felkeresni a forgatási helyszíneket.
Navracsics Tibor: az EKF programsorozat a régiós identitás erősítéséről is szól
Navracsics Tibor: az EKF programsorozat a régiós identitás erősítéséről is szól
Veszprém Európa Kulturális Fővárosaként (EKF) 2023-ban nem csupán a látogatóknak szeretné megmutatni a Bakony-Balaton térség szépségeit, hanem a programsorozat a régiós identitást is erősíteni akarja. Ezt a kettős célt szolgálja az is, hogy június 23. és 26. között Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi ad otthont a Magyar Mozgókép Fesztiválnak - mondta el az MTI-nek a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős kormánybiztos.