Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
0°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
0°C

Tanévvégi kiállítás az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban

2014. június 14. 17:46
Az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban az év végi kiállítás keretein belül bemutatkoztak a Hriszto Botev Általános Iskolában és a felsőörsi Malomvölgy Általános Iskolában működő (E)Mese Műhelye(E) művészeti szakkör fiatal alkotói.

A kiállítást június 10-én nyitották meg az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban, ahol ez alkalommal az általános iskolás korosztály mutathatta be képzőművészeti tudását. Az eseményt Róka József, a Hriszto Botev Általános Iskola igazgatója nyitotta meg, aki kiemelte Mosonyi Emesének, a szakkör vezetőjének a munkáját. Az iskola pártolja a fiatal művészeket, és rendkívül büszke a gyerekek alkotásaira, a kiállításra. „Könnyű a szépet szeretni”­– tette hozzá Róka József.

Az idén 40 éves Hriszto Botev Általános Iskola és a Malomvölgy Általános Iskola diákjai a legkülönfélébb technikákkal készítették el képeiket, találhatunk köztük lenyomatokat, pasztellkrétát, vízfestést, kollázsokat valamint vegyes technikával készült alkotásokat is. A szakkörön résztvevő gyerekek alkotásainak magas színvonaláról az is árulkodik, hogy a Horváth Katalin és Imrehné Sebestyén Margit által szerkesztett Képzelet világa 2. tanításához (Apáczai Kiadó) című könyvben Mosonyi Emese tanárnő diákjainak a művei is szerepelnek.

A tanév végi kiállításon a büszke alkotók és a még büszkébb szülők és barátok jelentek meg főként, a kiállítás az Eötvös Károly Megyei Könyvtár földszintjén tekinthető meg, a művészeti csoportról további információk: www.mecses.hu.

Horváth Virág

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Kulturális és művészeti élményekkel segíti a lakótelepi fiatalokat a Napsugár Klub Kulturális és művészeti élményekkel segíti a lakótelepi fiatalokat a Napsugár Klub A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program több mint 22 millió forintos támogatásából valósított meg az Alkohol- Drogsegély Ambulancia Egyesület kulturális és művészeti programokat tavaly szeptembertől Veszprémben a Damjanich utcai Napsugár Klubban, ahová szerdán a Mikulás is ellátogatott. ma 11:40 Isten jelen van a képzőművészetben is! kereszténység Isten jelen van a képzőművészetben is! A kommunikációs hangzavarban egy óra elcsendesülést ígér a tihanyi Rege cukrászda legújabb adventi digitális kiállítása, amelyen keresztény képzőművészek a kétkezi alkotásaikon keresztül mutatják be, hogy hogyan lehet Istenről beszélni szavak nélkül is. tegnap 10:18 A jövőben is tartaná az idei színvonalat a Művészetek Háza A jövőben is tartaná az idei színvonalat a Művészetek Háza Hivatalosan decemberben véget ér az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat, de ez nem jelenti azt, hogy nem tartogat még a jövő rengeteg érdekes eseményt számunkra. A Művészetek Háza csütörtökön tartotta meg évértékelőjét, ahol elmondták 2024-ben is ugyanekkora lelkesedéssel várják a látogatókat.   tegnap 14:12 Veszprém történelmét a város mindenkori lakói írják Veszprém történelmét a város mindenkori lakói írják Beutatták a Privát Veszprém családtörténetekről szóló könyvét csütörtökön a Fotonban, ezzel lezárva a helytörténeti projektet. tegnap 16:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.