Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
22°C
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
22°C

A megelőzésre kellene figyelni

2014. június 5. 14:53
Szerdán rendezték meg az országos patikanapot, melynek városi megnyitóját a Március 15. úti Tündérkert Patikában tartották.

Dr. Alfási Tünde, a gyógyszertár tulajdonosa kifejtette: a patikanappal az egészséges táplálkozásra és a dohányzásról való leszokásra kívánták felhívni a figyelmet. A táplálkozásunkra jellemző, hogy túl sokat eszünk, ugyanakkor túl kevés szükséges anyagot viszünk be. A szénhidrát túlzott fogyasztása növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, ami az életminőség csökkenése mellett gazdasági terhet is ró az érintettre. A dohányzás pedig népegészségügyünk egyik fő problémája, daganatos és szív-érrendszeri megbetegedésekhez vezethet.

Porga Gyula polgármester szerint a patikusunkkal mindannyian személyes, bizalmi viszonyt várunk, és Veszprémben ezt a személyességet meg is kapjuk a gyógyszerészeinktől. Nagyon fontos, hogy a patikák nem csak a gyógyításban, hanem a megelőzésben is szerepet játsszanak. Sokan szenvedünk különféle szenvedélybetegségekben, éppen ezért lényeges, hogy a szükséges információk minél több emberhez eljussanak.

Dr. Czaun Péter, a Magyar Gyógyszerész Kamara megyei elnöke kijelentette: "a mi szakmánk nagyon sok bizalmat igényel, ezt nap mint nap meg is tapasztaljuk, a betegek tőlünk várnak tanácsot, útmutatást. Szeretnénk, ha valóban a prevenció lehetne a fő feladatunk, a kamarában olyan műhelymunkák folynak, amelyek ebbe az irányba mutatnak. Piackutatások szerint az egészségügyi szolgáltatásokban a gyógyszerészek iránt él a legnagyobb bizalom, ezzel élve kell dolgoznunk az ügyfeleink egészségéért".

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a köztévében. 2024. május 9. 12:07 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. 2024. április 28. 8:33 Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.