Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magyarország él, nem kell feltámadnia

2014. június 4. 21:09
A városháza előtt felállított országzászló ellen fejezte ki tiltakozását a Világos Veszprémért Mozgalom szerdán este.

A mozgalom nevében Katanics Sándor emlékezett meg az 1920. június 4-én aláírt trianoni békeszerződésről a nemzetközi összetartozás napja alkalmából. Kiemelte, épp itt az ideje, hogy az ügy politikai megközelítést kapjon, majd a felállított országzászlóra terelte a szót. 

Katanics SándorKatanics Sándor

Szerinte a felállított alkotás nem emlékmű, hanem egy “olcsó gagyi” – fogalmazott. Úgy vélekedett, hogy a két turul inkább hasonlít egy egyiptomi istenségre, a felirat pedig (“Hiszek Magyarország feltámadásában”) teljes tévedés, hiszen Magyarország él, nem kell feltámadnia, az Európai Unió része. – Ez a zavaros üzenet segítette hozzá az országot a második világégéshez – húzta alá. 

Kiemelte, nem az összetartozás napjával vannak haragban, hanem azzal, hogy a fideszes többségű önkormányzat a veszprémiek megkérdezése nélkül erőszakolta rá ezt a városra, amit végül álcivil szervezetek állítottak. Hozzátette, hisznek Veszprém megvilágosodásában, ennek jegyében világító lufikat engedtek a magasba a rendezvény végén.

 

Cseh Zoltán
Domján Attila
további cikkek
Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.