Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
16°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
16°C

CSÁO pokoli torony

2014. április 28. 18:00
A Házgyári út 1-be költözik a Családok Átmeneti Otthona, egy teljes szintet átalakítanak, hogy ott végre méltó körülmények között helyezhessék el a rászoruló családokat.

Eddig külső segítőként volt jelen a Házgyári út 1-es számú ház életében az önkormányzat, most egy saját intézményi infrastruktúrája költözik az épületbe növelve a ház presztízsét – fogalmazott Porga Gyula a projekt bemutatása kapcsán tartott lakossági fórumon.

Porga GyulaPorga Gyula

A Családok Átmeneti Otthona (CSÁO) jelenleg méltatlan helyen van a Pápai úton közös épületben az Alkohol és Drogambulanciával, itt végre minden ellátás biztosított lesz, nyugodt körülményeket tudnak kialakítani a családoknak – emelte ki Veszprém polgármestere. 

Brányi Mária hallgatja egy lakó kérdésétBrányi Mária hallgatja egy lakó kérdését

Korábban Jutaspusztára tervezték a CSÁO kiköltöztetését, azonban erős lakossági ellenállásba ütközött az önkormányzat. Brányi Mária alpolgármester kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, a helyiek a szociális intézmény hallatán ellenezték az ügyet, hiányzott belőlük az empátia. Jelenleg hat család veszi igénybe a szolgáltatást, többnyire bölcsődés és óvodás korú gyermekekkel, szigorú házirend betartása mellett.

Az első emeletet teljesen átalakítjákAz első emeletet teljesen átalakítják

Elhangzott, A gyermekvédelmi szolgáltatások fejlesztése című uniós pályázat összköltsége mintegy 113 millió forint. A projekt tervezett fizikai befejezése 2015. január 15. Céljai között szerepel a jelenlegi kedvezőtlen lakókörnyezet megváltoztatása, a CSÁO-ban élők integrációjának elősegítése, valamint a társadalmi kohézió erősítése. 

A beruházáshoz kapcsolódva a Házgyári út 1. első emeletét teljesen átalakítják, összesen hét lakóegység jön létre, külön fürdőszobával, közös konyha-étkező és mosókonyhával, gyermekfoglalkoztatóval, összesen 30 férőhellyel. Egy fontos társadalmi előrelépés eleme valósulhat meg az épületben, folytatva a néhány éve megkezdett utat – vélekedett Brányi Mária. Hozzátette, a közelben játszótér is létesül a közeljövőben. Az alpolgármester szerint ezzel a beruházással elérhetik, hogy a Házgyári út 1-et érő negatív jelző végre a múlté legyen és ne hívják pokoli toronynak.

Cseh Zoltán
Domján Attila
további cikkek
Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. ma 21:09 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. tegnap 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. tegnap 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. tegnap 9:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.