Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mindenki lásson jól

2014. február 4. 12:44
A Szemeszter Optika kedden szemüveget ajándékozott tíz szociálisan hátrányos helyzetű gyermeknek és felnőttnek.

Az ünnepélyes átadón Porga Gyula polgármester is részt vett. Kifejtette: nagyon fontos, hogy egy sikeres vállalkozás tegyen valamit a veszprémi közösségért. Gyakran, amikor a társadalmi felelősségvállalásról beszélünk nagy cégekre és adományokra gondolunk, azonban sokkal fontosabb, hogy egy vállalkozás a méretéhez képest tudjon nagy gesztusokat tenni. Veszprémben szerencsére sok olyan vállalkozó van, aki a saját termékeivel képes megtenni ezeket a gesztusokat, ami elengedhetetlen, hiszen egy közösségben mindig vannak olyanok, akik segítségre szorulnak.

Porga Gyula, Reider László és Naményi MiklósPorga Gyula, Reider László és Naményi Miklós

Porga Gyula szerint nagyon fontos, hogy a Szemeszter Optika megkereste azt a városi intézményt, aki a leginkább ismeri Veszprém szociális helyzetét és pontosan fel tudja mérni, hogy kik azok, akiknek a leginkább szüksége van a segítségre. A polgármester szerint Veszprémet az is megkülönbözteti a többi várostól, hogy mi adunk arra, hogy itt minőségi dolgok történjenek nem csak a város, hanem az itt működő vállalkozások életében is. Erre jó példa a Szemeszter Optika, amely mindig a legjobb megoldásokra törekszik. 

Kingának nem ez az első szemüvege, azonban a tanuláshoz elengedhetetlen volt a nagyobb dioptria.Kingának nem ez az első szemüvege, azonban a tanuláshoz elengedhetetlen volt a nagyobb dioptria.

Horváthné Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő Szolgálat intézményvezetője elmondta, hogy nehéz volt kiválasztani azt a tíz családot, akinek a Szemeszter Optika segítséget nyújtott. Az anyagi helyzet mellett figyelembe vették azokat a gyerekeket és felnőtteket, akiknek a munkavégzéséhez és tanulásához elengedhetetlenek a jó látási körülmények.

Reider László üzlettulajdonos szerint apró lépésekkel tudunk eljutni egy jobb világ felé. Az ember számára egy szemüveg néha nagyon fontos tud lenni. Életünket nagyban befolyásolja és korlátozza, ha nem látunk jól. Reider László szerint ez a kezdeményezés kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés az embernek. 

Csepely Máté
további cikkek
A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46 Ugye nem felejtette el? Óraállítás! Ugye nem felejtette el? Óraállítás! Kezdődik a nyári időszámítás. Az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára kell állítani! 2024. március 30. 13:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.