2023. január 28.
//
Károly, névnap

Tagadnak a lopások gyanúsítottai / Rendőrségi összefoglaló Veszprém megyéből

2008. április 22. 11:52
Lopások miatt tettek leginkább feljelentést a hétvégén Veszprém megyében - közölte a Vehírrel Dániel-Tóth Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság sajtóreferense. Motoros fűrészt és a fűkaszát tulajdonítottak el egy pápai ház nyitott melléképületből vasárnap hajnalra. Az elkövetők kétszázezer forintos kárt okoztak. A pápai rendőrök egy gépkocsi rongálás miatt is eljárást indítottak.
Az ismeretlen szombaton megkarcolta a sértett autóját, amivel legalább 50 ezer forintos kárt okozott. Szintén 50 ezer forintos kárról tett említést az a személy, aki egy lovászpatonai biciklilopásról értesítette a hatóságot szombaton kora hajnalban.
Egy másik, jóval kisebb kárral járó kerékpárlopás kapcsán a pápai rendőrök vasárnap délután elfogták az elkövetőt. A fiatal férfi azt mondta, azért hajtott el a régi női kerékpárral, mert nem volt mivel hazamennie Lovászpatonára.
Rossz állapotú biciklit hagytak az eltulajdonított mountain bike helyett péntek és vasárnap között egy várpalotai ház udvarán. A sértett szerint 30 ezer forinttal kevesebbet ért az otthagyott bicikli.

Csaknem hatszázezer forintos kár lett a következménye egy nyitva hagyott ajtónak a Somló-hegyen. A feljelentő szerint az ismeretlen szombaton délelőtt járt a pincéjében, és két táskát vitt el, bennük négyszázezer forinttal és költségesen pótolható iratokkal. A tolvajok aznap még százezer forintot is levettek a táskában talált bankkártyával a sértett számlájáról. Az ügyben az ajkai kapitányságon indult nyomozás. Más besurranás miatt is nyitottak aktát az ajkai rendőrök. Egy nyitott melléképületből vasárnap hajnalra kapálógépnek veszett nyoma. Az eltulajdonításával gyanúsított férfit még aznap felkutatták és elszámoltatták. Az illető nem tudott semmiféle kapálógépről, és a nyomok, majd a házkutatás során megtalált kerti gép láttán sem ismerte el, hogy köze lenn a lopáshoz. A középkorú férfi szabadlábon védekezik.
Betöréses lopások miatt indítottak nyomozást a tapolcai kapitányságon is. A pénteken tett feljelentések szerint egy badacsonytomaji pincéből fémtárgyakat, egy tapolcai családi házból pedig készpénzt, ékszert vittek el a csaknem négyszázezer forintos kárt okozó betörők.
Nem tudtak elmenekülni a balatonalmádi egyenruhások elől azok a férfiak sem, akiket csatornafedél lopással gyanúsítanak. A Vilonyán ellenőrzést végző járőröknek feltűnt, hogy a mellettük elhaladó személygépkocsi volánjánál járművezetéstől eltiltott fiatalember ül. A vezető gázt adott, majd nem sokkal távolabb társával kiszállt az autóból, hogy gyalogosan meneküljenek el. A hátrahagyott autóban talált több csatornafedél eltulajdonításával gyanúba hozott személyek tagadták, hogy azokat lopták volna. Mint mondták, menekülni is csak azért akartak, mert féltek a vezetéstől való eltiltás megszegésének következményeitől. Az almádi kapitányságon tovább vizsgálják az autóba „került”, 30 ezer forintot érő csatornafedelek okán kihallgatott fiatalok ügyét.
Zatkalik-Peresztegi Virág

További cikkek

Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Húsz veszprémi óvoda és általános iskola vehetett át madárodút, madáretetőt és eleséget a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesülettől (BABAKO) szerdán, a Csillag úti óvodánál.