Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C

Pénzkidobás a tanulmány?

2014. január 22. 11:29
A Jobbik szerint ablakon kidobott pénz az intermodális pályaudvar tanulmányának elkészítése.

Forgóné Kelemen Judit, a Jobbik Magyarországért Mozgalom veszprémi önkormányzati képviselője, országgyűlési képviselőjelöltje kedden délután egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy Veszprém az Új Széchenyi Terv forrásaiból több mint ötszáz millió forintot nyert egy intermodális pályaudvar megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére. A Jobbik képviselője nehezményezi, hogy a júniusi közgyűlésen felülvizsgált Területfejlesztési Koncepció kimondja: a vasúti és a helyközi autóbusz közlekedés intermodális központként történő összevonása csak a tanulmány alátámasztásával történhet meg. 

Forgóné Kelemen Judit szerint, ha a tanulmány nem tudja alátámasztani az átalakítás szükségességét, akkor annak elkészítése felesleges pénzkidobás. A Jobbik képviselője továbbá azt is nehezményezte, hogy ennek a tanulmánynak az elkészítése az adófizetők pénztárcáját terheli.

Forgóné Kelemen JuditForgóné Kelemen Judit

Siklódi Levente, a Városstratégiai és Városmarketing Bizottság elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a legmegértőbb szándéka ellenére sem érti a Jobbik sajtótájékoztatóján elhangzott kifogást az intermodális pályaudvar pályázatával kapcsolatban. Nem kérdés, hogy szüksége van-e Veszprémnek az intermodális csomópont kialakítására, ha azt szeretnénk, hogy egy élhetőbb, a jelen és a jövő közlekedési kihívásainak megfelelő városban élhessünk. 

Az intermodális csomópont pályázat egy több különböző típusú (busz, vonat, kerékpár) közlekedési szolgáltatást egységesen nyújtó komplex pályaudvar kialakítását és a város teljes közlekedési rendszerét újratervező stratégia elkészítését jelenti. 

Az új csomópont tervezett helyszíne Veszprém város jelenlegi vasúti pályaudvara lenne, ahol egy új távolsági és helyi buszpályaudvart alakítanának ki, tehermentesítve a belvárost a jelenlegi pályaudvar forgalmától és légszennyezésétől. A buszpályaudvar mellett egy modern vasúti pályaudvar is létrejönne kényelmes és igényes szolgáltatást nyújtva az utazóközönségnek.

Újraterveznék a buszmenetrendet és a városban lévő helyközi buszmegállókat kommunikációs tájékoztató rendszerrel szerelnék fel. Az intermodális pályaudvart rácsatlakoztatnák a térségi kerékpárút hálózatra és kialakítanának P+R parkolókat, melyeknek köszönhetően a belváros gyalogos jellegét tudnánk erősíteni.

Siklódi LeventeSiklódi Levente

A felsorolt területek is jól tükrözik, hogy a fejlesztés haszonélvezői lennének a helyi és térségi lakosok, ingázó diákok és dolgozók, munkáltatók és munkavállalók egyaránt. A kérdés tehát nem az, hogy szükséges-e a fejlesztés, hanem az, hogy milyen formában valósítsák meg, hogyan tervezzék és hangolják össze ezt a rendkívül összetett és bonyolult rendszert.

Ennek a stratégiának a kidolgozására nyert Veszprém 500 millió forint uniós forrást, mely 100%-os finanszírozás mellett a veszprémi polgárok pénztárcáját nem terhelve ad lehetőséget a munka elvégzésére. Az elmúlt években a fideszes városvezetés és az önkormányzat dolgozói komoly erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a város több milliárd forintnyi fejlesztési forráshoz jusson. Ezek a források kivétel nélkül azt a célt szolgálták, hogy városunk fejlődjön, szerethetőbbé élhetőbbé váljon. 

Csepely Máté
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. tegnap 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. tegnap 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. 2024. július 22. 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.