Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bilincsben marad a veszprémi rendőrtiszt / Másodfokon jogerős ítélet született a bíróságon

2008. április 22. 11:29
Előzetes letartóztatásban marad az a veszprémi rendőrtiszt, akit több tízmilliós csalással gyanúsítanak. Korábban a városi bíróság hagyta jóvá az ügyészség javaslatát, az őrnagy és két bűntársa 30 napos elzárását. Az ügyben tegnap hozott másodfokon jogerős ítéletet a Veszprém Megyei Bíróság, melyben jóváhagyta az elsőfokú ítéletet. Az előzetes letartóztatás addig áll fenn, míg a nyomozó hatóságok nem állítják össze a teljes vádiratot. Az őrnagy a megyei rendőrfőkapitányság gazdaságvédelmi osztályán dolgozott, mukaviszonya azonnali hatállyal megszűnt.
A csalásba keveredett rendőrtiszt a vád szerint, még 2004-ben 8 millió forintot kért egy faipari vállalkozáshoz. Azt ígérte, hogy 12 milliót fizet majd vissza. A kölcsönt biztosító vállalkozónak jól menő üzletemberként mutatott be egy 38 éves Balatonalmádiban élő férfit, aki büntetett előéletű - ráadásul évekkel korábban ő maga folytatott ellene nyomozást - tájékoztatta a Vehírt a Veszprém Megyei Bróság elnökhelyettese. Kármán Miklósné elmondta, hogy nem ez az bűneset egyetlen szála. Az őrnagy később az említett vállalkozótól további 2 milliót kért, bűntársa pedig még további 18 milliót. Ez így folyt tovább éveken keresztül. A pesti üzletember egy évvel később 2 és fél, majd majd 2006-ban még 3 millió forintot adott az állítólagos faipari vállalkozáshoz. Egy harmadik bűntárs is képbe került, egy 31 éves zirci férfi. Ő már egy másik vállalkozótól csalt ki 20 milliót. Az őrnagy ez esetben is kifizetődő befektetéssel kecsegtetett. A becsapott vállalkozók azt mondják, azért bíztak a férfiban, mert az magas rangú rendőrtiszt, beosztására való tekintettel gyanútlanul adták oda neki a kért pénzt. Az okozott kár összesen 53 és fél millió forint, melyből a mai napig mindössze 11 milliót fizettek vissza a gyanusítottak. Az ügyben a nyomozást tovább folytatja a Veszprém Megyei Főügyészség. Ha harminc napon belül nem áll össze a vádirat, a megyei bíróság az ügyszég indítványozására további 3 hónapra meghosszabbítja az előzetes fogvatartás idejét.
Füssy Angéla
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.