2023. január 28.
//
Károly, névnap

Bilincsben marad a veszprémi rendőrtiszt / Másodfokon jogerős ítélet született a bíróságon

2008. április 22. 11:29
Előzetes letartóztatásban marad az a veszprémi rendőrtiszt, akit több tízmilliós csalással gyanúsítanak. Korábban a városi bíróság hagyta jóvá az ügyészség javaslatát, az őrnagy és két bűntársa 30 napos elzárását. Az ügyben tegnap hozott másodfokon jogerős ítéletet a Veszprém Megyei Bíróság, melyben jóváhagyta az elsőfokú ítéletet. Az előzetes letartóztatás addig áll fenn, míg a nyomozó hatóságok nem állítják össze a teljes vádiratot. Az őrnagy a megyei rendőrfőkapitányság gazdaságvédelmi osztályán dolgozott, mukaviszonya azonnali hatállyal megszűnt.
A csalásba keveredett rendőrtiszt a vád szerint, még 2004-ben 8 millió forintot kért egy faipari vállalkozáshoz. Azt ígérte, hogy 12 milliót fizet majd vissza. A kölcsönt biztosító vállalkozónak jól menő üzletemberként mutatott be egy 38 éves Balatonalmádiban élő férfit, aki büntetett előéletű - ráadásul évekkel korábban ő maga folytatott ellene nyomozást - tájékoztatta a Vehírt a Veszprém Megyei Bróság elnökhelyettese. Kármán Miklósné elmondta, hogy nem ez az bűneset egyetlen szála. Az őrnagy később az említett vállalkozótól további 2 milliót kért, bűntársa pedig még további 18 milliót. Ez így folyt tovább éveken keresztül. A pesti üzletember egy évvel később 2 és fél, majd majd 2006-ban még 3 millió forintot adott az állítólagos faipari vállalkozáshoz. Egy harmadik bűntárs is képbe került, egy 31 éves zirci férfi. Ő már egy másik vállalkozótól csalt ki 20 milliót. Az őrnagy ez esetben is kifizetődő befektetéssel kecsegtetett. A becsapott vállalkozók azt mondják, azért bíztak a férfiban, mert az magas rangú rendőrtiszt, beosztására való tekintettel gyanútlanul adták oda neki a kért pénzt. Az okozott kár összesen 53 és fél millió forint, melyből a mai napig mindössze 11 milliót fizettek vissza a gyanusítottak. Az ügyben a nyomozást tovább folytatja a Veszprém Megyei Főügyészség. Ha harminc napon belül nem áll össze a vádirat, a megyei bíróság az ügyszég indítványozására további 3 hónapra meghosszabbítja az előzetes fogvatartás idejét.
Füssy Angéla

További cikkek

Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Húsz veszprémi óvoda és általános iskola vehetett át madárodút, madáretetőt és eleséget a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesülettől (BABAKO) szerdán, a Csillag úti óvodánál.