Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kiütéssel kezdte az évet a Veszprém

2014. január 4. 21:04
A Veszprém Barabás fölényes, 37:19-es győzelmet aratott a sereghajtó Eger ellen a női kézilabda NB I-ben.

Az első osztályú női kézilabda-bajnokság idei első fordulójában a mezőnyben egyedüliként pontnélküli, így utolsó helyezett egrieket fogadta a Veszprém Barabás.

A képre kattintva galéria nyílik!

Az esélyek tehát egyértelműen a hazaiak mellet szóltak, ám az első két találatot az Eszterházy KFSC jegyezte. Az alacsony színvonalú meccs elején szinte minden támadás góllal zárult, a nagy „adok-kapok” végén a Barabás gyorsan fordítani tudott (4. perc: 4:2). A volt veszprémi Bárány duplájával ismét átvették a vezetést a vendégek (4:5), amelyre négy találattal válaszolt a VBKC. A játékrész derekánál Planéta bombáinak köszönhetően ötre nőtt a különbség (11:6).

A rendkívül gyengén és ötlettelenül kézilabdázó egriek nem sokkal később már másodszor kényszerültek időkérése, de ellenfelük így is könnyedén növelte tovább előnyét (20. perc: 14:8). A hajrá szintúgy a Róth-csapaté volt, amely az utolsó tíz percben mindössze két gólt engedélyezett riválisának (18:10).

Legfeljebb százan látogattak ki az összecsapásra, az időnként nyomasztó csendben Herczeg Béla „Mit akarunk játszani?” kérdésfelvetését is tisztán lehetett hallani a térfélcsere után, amely sokat elárult az övéi totálisan tanácstalan játékáról. A meccs kétharmadnál már tíz volt közte (22:12), Róth Kálmán így valamennyi játékosát pályára küldhette. Az általában kevesebb szerephez jutók pedig éltek is a lehetőséggel, erről árulkodik, hogy valamennyi mezőnyjátékosunk betalált.

Tízzel a vége előtt 29:17 állt az eredményjelzőn, amely után sorozatban hétszer landolt a vendégek hálójában a játékszer. Akár a húszgólos különbséget is elérhették volna a felek, amely végül elmaradt. A megalázó vereség azonban nem: a 37:19-es végeredményt a mezőny legeredményesebb játékosa, Planéta állította be büntetőből.

Női kézilabda NB I, 13. forduló:
Veszprém Barabás Duna Takarék KC–Eszterházy KFSC 37:19 (18:10)
Március 15. utcai sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Őry, Szalay.
Veszprém: Pásztor – Kokas 1, Tóth G. 3, PLANÉTA 9 (2), KURUCZ 6, TÓTH E 4 (2), Pelczéder 2. Csere: Szemerey, Györkös (kapusok), Takács 1, Hajtai 2, KISKARTALI 3, Marincsák 2, Vesztergombi 1, Horváth D. 1, Gulyás 2. Vezetőedző: Róth Kálmán.
Eger: Fekete – HÁRS 4, Gyimesi 2, Benedek 1, Pados 2 (2), Bárány 4, Héjjas 3. Csere: Ferenczi (kapus), Molnár, Petrovics 1, Kovács V. 1, Todorovic, Bárkai, Gasková 1. Vezetőedző: Herczeg Béla.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/2.
Piros lap: Gyimesi (60.)

Edzői nyilatkozatok

Róth Kálmán: – Egy picit tartottam a mérkőzéstől, hiszen a kötelező győzelmek sosem könnyűek, s attól is féltem, hogy a lányok nem veszik kellően komolyan az összecsapást. Ez szerencsére nem így történt, voltak ugyan hibáink, de hatvan percen keresztül nagy odaadással kézilabdáztunk. Ha nem is ekkora különbséggel, de jobbak voltunk az ellenfelünknél.
 

Herczeg Béla: – Megalázó vereséget szenvedtünk. Néhány nap alatt – többek között a szilveszternek is köszönhetően – leromboltuk azt, amit előzőleg sikerült felépítenünk. Gratulálok a hazaiaknak, mi pedig szégyelljük magunkat.


 

Galéria
Veszprém Barabás Duna Takarék KC – Eszterházy KFSC 37:19
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.