Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C

Intermodális pályaudvart alakítana ki Veszprém

2013. december 21. 9:39 // Forrás: mti
Intermodális pályaudvar, több típusú közlekedési szolgáltatást nyújtó közlekedési csomópont kialakítását tervezi Veszprém, a megvalósíthatósági tanulmányt elkészítésére félmilliárd forintot nyert az Új Széchenyi Terv forrásaiból - tájékoztatott az önkormányzat.

 Az önkormányzat átfogó, statisztikai módszerekre és felmérésekre alapozott tanulmány elkészítésére nyújtott be pályázatot még 2010-ben, amely  több különböző típusú közlekedési szolgáltatást (busz, vonat stb.)egységesen nyújtó közlekedési csomópont kialakítására és az elővárosi közlekedési infrastruktúra fejlesztésére irányul. A tanulmány feladata, hogy a fejlesztési terveket megalapozza, egységes stratégiába foglalja - írták közleményükben.

Az új csomópont tervezett helyszíne Veszprém pályaudvara.  A projekt célja a közösségi közlekedési módok együttműködésének továbbfejlesztése Veszprém központjában. Ennek keretében új helyszínt kell találni a jelenleg túlterhelt központi buszpályaudvar számára, intermodális csomópontot és új közlekedési alközpontokat kell kialakítani. Egyben minőségi változásokat kell végrehajtani a belváros gyalogos és kerékpáros életében, akadálymentesíteni, korszerű információs kapcsolatokat teremteni a helyi és helyközi közlekedésben, továbbá biztosítani a tömegközlekedést választók számára a kulturált átszállási, várakozási feltételeket, valamint parkolási lehetőségeket kell kialakítani.

Az önkormányzat szerint a projekttel megoldódnak az előváros tömegközlekedési problémái: javul a vasúti és közúti közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala, a közlekedési idők lerövidülnek, ezáltal többen előnyben fogják választani a közösségi közlekedést. Így a közutak terheltsége, a balesetek száma csökkenhet, és gazdaságosabbá válhat a tömegközlekedési vállalatok üzemeltetése is - áll az önkormányzat közleményében.

A projekt megvalósításának tervezett határideje 2015. májusa.

vehir.hu
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. tegnap 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. tegnap 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. 2024. július 22. 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.