Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Dinamikus fejlődés a veszprémi kórházban

2013. december 19. 18:43
Olyan volumenű fejelsztés zajlik az egészségügyben, amire talán még nem volt példa Magyarországon – mondta dr. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a veszprémi kórház 500 millió forintos projektátadása kapcsán csütörtökön délután a megyeszékhelyen.

A Csolnoky Ferenc Kórház „Egészségfejlesztési programok megvalósítása a Veszprémi kistérségben” című projektje keretében megvalósuló Egészségfejlesztési Iroda ünnepélyes átadására, a „Struktúraváltás a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt-nél” című projekt Gyermek intenzív osztályt, Anyaszállást, Szülészeti osztályt érintő, I/A ütemének lezárása alkalmából tartandó ünnepélyes átadásra, valamint „A Perinatális Intenzív Centrum műszaki fejlesztése a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban” című projekt keretében elkészült beruházás ünnepélyes avatójára került sor csütörtökön délután az intézményben.

Dr. Rácz JenőDr. Rácz Jenő

Egy kórház számára a betegek és az őket gyógyító dolgozók a legfontosabbak, a mai napon őket ajándékozzuk meg az átadott három projektelemmel, melyek összesen több mint 500 millió forint uniós, illetve kormányzati forrást képviselnek – kezdte köszöntőjét dr. Rácz Jenő főigazgató. Hozzátette, a következő másfél évben szinte minden hónapban közel hasonló nagyságrendű projektátadások történnek, amik teljes értéke 10 milliárd forint. Januárban tervezik a betegfelvételi iroda, valamint a radiológia átadását, márciusra elkészül az onkológiai centrum farkasgyepűi része és húsvétra kész lesz a struktúraátalakítási projekt második üteme.

Dr. Navracsics TiborDr. Navracsics Tibor

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az első kórházi élményét osztotta meg a vendégekkel. – 1966 június közepén egy emlékezetes hetet töltöttem itt, aminek első napját azóta születésnapomként ünnepli a család. Nagy öröm számomra, hogy az utóbbi években Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő kórháza a veszprémi és most már elmondhatjuk, hogy az egyik legmagasabban színvonalon teljesít. Olyan fejlesztéseket adunk át, amely a megelőzésben, illetve az élet kezdésben ad magasabb minőségű ellátást. Ez azért is fontos, mert a turisztikai időszakban olyan többletfeladatokat is el kell látnia a kórháznak, amely nem csak országos, hanem nemzetközi referenciát is megalapozhat.

Porga GyulaPorga Gyula

Porga Gyula a megye valamennyi polgármestere nevében mondott köszönetet a fejlesztésekért. – A magyar egészségügyi rendszer azért működőképes, mert a benne dolgozó ápolók, orvosok összetartják azt, Veszprémben ehhez az értékhez a kórház vezetése infrastruktúrális fejlesztéseket is ad – vélekedett a megyeszékhely első embere.

Dr. Szócska Miklós, dr. Rácz Jenő és dr. Navracsics Tibor hallgatja a Csermák Antal Zeneiskola diákjainak műsorátDr. Szócska Miklós, dr. Rácz Jenő és dr. Navracsics Tibor hallgatja a Csermák Antal Zeneiskola diákjainak műsorát

Az eseményen jelen volt dr. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár is, aki szerint olyan volumenű fejelsztés zajlik az egészségügyben, amire talán még nem volt példa Magyarországon. – A szervezés, optimalizálás időszaka jön országos szinten, ehhez a feladathoz társulnak a fejlesztések is – húzta alá. Az Egészségfejelsztési Irodával kapcsolatban megjegyezte, azeken a helyeken az egészséges életmóddal ismertetjük meg az embereket, amitől a tragikus statisztikák javulását várjuk. Az ehhez hasonló iródákból összesen 58 létesül az országban.

Ünnepélyes szalagátvágás a Perinatális Intenzív CentrumnálÜnnepélyes szalagátvágás a Perinatális Intenzív Centrumnál

A köszöntőket követően részletesen bemutatták a projektek által elért fejlesztéseket, majd a vendégek látogatást tettek az osztályokon.

 

Cseh Zoltán
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.