Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tovább csökken a rezsi

2013. október 30. 19:09
A rezsicsökkentés egy olyan intézmény, amely minden magyar család érdekét szolgálja, a mindenkori kormánynak az a kötelessége, hogy kiálljon ennek megvédése mellett – hangsúlyozta dr. Mihalovics Péter.

Novembertől tovább csökken a rezsi címmel tartott sajtótájékoztatót Mihalovics Péter, a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt veszprémi képviselőcsoportjának vezetője szerdán délután.

Dr. Mihalovics PéterDr. Mihalovics Péter

2010-ben a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség kétharmados győzelemmel átvette a kormányzást, olyan kaotikus rendszer és ország élére kellett állni, ahol a két legfontosabb társadalmi egység, az állam és a család ellentéte volt egymásnak. Nem volt más teendő, mint az állampolgárok felhatalmazásából kiindulva új alapokra helyezni az állam működését – emlékeztetett a politikus.

Mihalovics Péter szerint a családok életét is rendbe kellett tenni, hiszen fenyegető munkanélküliség, növekvő rezsi és deviza terhek nehezítették életüket. – A legfontosabb feladatunk volt, hogy a családok terheit csökkentsük, bevételi forrásaikat pedig növeljük. 2013 januárjától 10 százalékkal csökkentettük a gáz, az áram és a távhő árát. A rezsicsökkentés második lépésében júliustól tovább mérséklődött a víz, a csatorna, a  szemétszállítási, a gázpalack, a szippantós szenyvíz és a kéményseprés díja. Nem állhatunk meg félúton, ezért 2013 november 1-től újabb 10 százalékkal csökkentjük a gáz, a távhő és az áram árát. Mindezzel együtt a Fidesz kilenc szolgáltatás díját csökkentette, mintegy 20 százalékkal – sorolta a frakcióvezető.

Mihalovics Péter felhívta a figyelmet, hogy az ellenzék soraiból, illetve nemzetközi fronton arra kényszerült Magyarország kormánya, hogy megvédje a rezsicsökkentés intézményét. Ebben volt segítségükre az a 2,5 millió ember, aki aláírásával támogatta a rezsicsökkentést, amivel mind a 10 millió magyar állampolgár jól járt. – Egyre inkább érezhető lesz a pénztárcákban a rezsicsökkentés hatása és következménye – emelte ki a képviselő, hozzátéve, a 2014-es költségvetés olyan pénzügyi stabilitást hozhat a magyar társadalom egészére nézve, ami nem volt megszokott a 2010-es országgyűlési választások előtt. – A jövő évi költségvetés a családok terheinek csökkentéséről és a gyermekvállalás lehetőségeinek erősítéseiről szól, továbbá a tervezetben vállalt jegybanki alapkamat csökkentésén keresztül az eddigi legalacsonyabb törlesztőrészletet tudják fizetni, akiknek hitelintézettel szemben tartoznak – vázolta Mihalovics Péter. Hangsúlyozta, a rezsicsökkentés egy olyan intézmény, amely minden magyar család érdekét szolgálja, a mindenkori kormánynak az a kötelessége, hogy kiálljon ennek megvédése mellett.

Mihalovics Péter egy példát említve rámutatott, egy 60 négyzetméteres lakással bíró, két gyermekes, átlag jövedelemmel rendelkező fiatal család eddig 2,8 millió forint nettó jövedelemmel számolhatott, ez a szám az átlagfizetések növekedése és a családi adókedvezmények bevezetése miatt 2013-ban 3,8 millió forint lesz évente. A rezsicsökkentés következményeként egy azonos család további 80 ezer forint megtakarítást érhet el egy évben.

A sajtótájékoztatónak az Inkognitó Kávézó alatt napokban nyílt Narancspont találkozóhely adott helyet, ahol a Fidesz munkatársai várják az állampolgárokat, hogy a felmerülő kérdéseikre választ adjanak.

 

Cseh Zoltán
további cikkek
Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. ma 13:48 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. ma 13:01 A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Hétvezér A show-nak vége, jöhet egy régi-új korszak Novák Katalin lemondásával elvesztett valamit a politikai közélet, amit Sulyok Tamás valószínűleg sosem fog tudni pótolni. Cserébe ő képes adni valamit, amit viszont Novák nem tudott volna. Sólyom László szellemisége újra bejárhatja a Sándor-palota termeit, miközben a politikai show-tól elbúcsúzhatunk. Véleménycikk a csütörtöki balatonalmádi bejelentésről. ma 14:17 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   ma 11:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.