2021. január 28.
//
Károly, névnap

Veszprém az egészség útján

2013. szeptember 21. 9:40
Előadásokra, ételkóstolókra és szűrővizsgálatokra számíthattak azok, akik szombaton délelőtt ellátogattak az Egészség útja nevű rendezvényre a Lovassy László Gimnáziumba.

A megjelenteket a rendezvény szakmai védnöke, Prof. Dr. Liszkay Gabriella, az Országos Onkológiai Intézet Bőrgyógyászati Osztályának vezetője köszöntötte. Elmondta, külön öröm, hogy abba az iskolába térhet most vissza, ahol gimnazista éveit töltötte. Kiemelte, világszerte egyre növekszik a daganatos megbetegedések száma, ezért is fontos a megelőzés és tudatos életmód.

Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere kijelentette, sajnos kevés ember vigyáz tudatosan az egészségére. Pedig az egészséges ember sokkal több örömet él át, és ad a családjának is. Ez a rendezvény egy lehetőség nekik, hogy tájékozódhassanak arról, hogyan kerüljék el a súlyos betegségeket – tette hozzá a politikus. Az alpolgármester felhívta a figyelmet az esti jótékonysági gálára, melynek a bevételét az onkológiai központ fejlesztésére fordítják majd. A gálán MIklósa Erika és a Mendelssohn zenekar adott közös koncertet.

Dr. Hornyák Lajos, a Cholnoky Ferenc Kórház onkológiai osztályának vezetője hangsúlyozta, ez a nap az egészségről szól. Kérte az egybegyűlteket, hogy hallgassák meg az előadásokat, és vegyenek részt a szűrőprogramokon, hogy tudatosabban élhessenek.

A program további részében szerepeltek többek között a bőrrák megelőzéséről, az egészséges táplálkozásról, a prevencióról, a gyógytornáról, és a csecsemőtáplálásról szóló előadások is.

Horák János

További cikkek

A háziorvosok és a fogorvosok is részesülnek a béremelésből
A háziorvosok és a fogorvosok is részesülnek a béremelésből
Mivel hatékony egészségügyi alapellátás nélkül nincs jó színvonalú egészségügyi ellátás, és a háziorvosi praxisok működése, eredményessége nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az egészségügyi rendszer jól működjön, a kormány úgy döntött, hogy a béremelésből a háziorvosok is részesülnek - mondta Gulyás Gergely.
Így vágj bele a téli futásba
Így vágj bele a téli futásba
Télen futni a tévhitekkel ellentétben valójában roppant egészséges és egyáltalán nem lehetetlen vállalkozás, csak oda kell figyelni néhány aranyszabályra. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat arról, hogyan öltözz fel, mire figyelj oda futás közben és mi az, amit semmiképpen se hagyj ki edzés után.
Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciót a BioNTech/Pfizer-oltóanyag az Egyesült Államokban
Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciót a BioNTech/Pfizer-oltóanyag az Egyesült Államokban
Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciókat a BioNTech és a Pfizer cégek koronavírus elleni oltóanyaga az Egyesült Államokban - számoltak be szerdán amerikai egészségügyi szakemberek, hangsúlyozva, hogy az immunizáció előnyei jelentős túlsúlyban vannak.
7 tipp egy egészséges, és boldog karácsonyhoz
7 tipp egy egészséges, és boldog karácsonyhoz
Vendégírónk, Buda-Csiszár Kata dietetikus 7 pontban foglalja össze, hogy hogyan érdemes karácsonykor étkeznünk annak érdekében, hogy ne a gyomorproblémákról szóljanak az ünnepek utáni napok sem.
Új igazgató a megyei kórház élén!
Új igazgató a megyei kórház élén!
Dr. Töreki-Vörös Ibolya veszi át a megyei kórház irányítását.