Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Papíron is Radír a tapír neve

2013. szeptember 15. 18:44 // Forrás: Veszprém Zoo, Wikipédia
Önök döntöttek: a Facebookon megrendezett szavazás eredményeképp Radírnak nevezték el a veszprémi állatkertben a közelmúltban született tapírkislányt.

"A Veszprémi Állatkert tapírkölykének sok százan szerettek volna névadó szülei lenni. Számtalan javaslat érkezett telefonon, e-mailen, hogy mi is lenne a legtalálóbb név az állatkert első kis tapírjának. Az ötletekből 5 került kiválasztásra, melyekre az állatkert közösségi oldalán szavazhattak a tapír-rajongók. A Hermina, Tami, Tia, Tamira és Radír név támogatói és ellenzői napokon keresztül lájkoltak, kommenteltek, korteskedtek a kedvenc név mellett illetve ellen. A közösség végül a Radír névre adta le a legtöbb szavazatot, szám szerint 1191-et, így mostantól ezt a nevet fogja viselni a veszprémi csíkos-pöttyös tapírkölyök.

A fotókat az állatkerttől kaptuk. A fotókat az állatkerttől kaptuk.

A hirtelen hűvös, őszi idő beköszönte miatt a kis Radír névadó ünnepségével az állatkertészek megvárják a vénasszonyok nyarát, hiszen a Dél-Amerikában honos állat igen érzékeny a hidegre." - írta közleményében a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark.

Tapír? Az mit tud?

A Wikipédia szerint a közönséges tapír vagy más néven dél-amerikai tapír (Tapirus terrestris) a páratlanujjú patások rendjébe (Perissodactyla), azon belül a tapírfélék családjába (Tapiridae) tartozó faj. Tápláléka vízinövényekből, falombból, hajtásokból és gyümölcsökből áll. A napi foglalatosságai közé tartozik a fürdés és dagonyázás is, amely a bőrének védelmét szolgálja, többek között a külső paraziták ellen. 

Fuss, Radír, fuss!Fuss, Radír, fuss!

335-439 nap vemhesség után rendszerint egy kölyke születik, de az ikerszülés sem ritka. A fiatal tapír addig szopik, amíg anyjának csak van teje, még ha már tud kemény táplálékot is fogyasztani néhány hetes korában. A kis tapírok testén világos színű pettyek és hosszanti irányú csíkok láthatók, amelyek a rejtőzködést segítik a sűrű bozótban. A mintázat 6-8 hónapos korukban kezd eltűnni.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.