Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Gáz van Fehérváron

2013. szeptember 6. 8:40 // Forrás: mti
Egy időben Székesfehérvár több városrészéből jeleztek erős gázszagot csütörtök este, egy Seregélyesi úti társasházból a gázkoncentráció-mérés idejére 160 lakót költöztettek ki.

Szabó-Bisztricz Anett katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint az első bejelentés a Várkörútról érkezett, majd a Koppány utcából, a Széchenyi útról és a Köfém-lakótelepről is hasonló jelzések jöttek.  A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók a Várkörúton és a Koppány utcában is mérték a gázkoncentrációt, de földgázszivárgást nem mutattak ki.  Egy óra elteltével a Seregélyesi úti társasházba is visszatérhettek a lakók.

A gázszolgáltató E.ON szóvivője, Egyházi Nikoletta elmondta, hogy a nap folyamán a Földgázszállító Zrt. megváltoztatta a betáplálási irányt, emiatt a merkaptán nevű szagosító anyag koncentrációja jelentősen megnőtt a rendszerben. A csatlakozási pontoknál, ahol tömítetlenség előfordulhat, nagyon erős gázszagot lehet érezni - tette hozzá.  Hangsúlyozta: nincsen valódi gázszivárgás Székesfehérváron, mint ahogy nem volt délután Dunaújvárosban sem. Utóbbi helyről 27, míg a megyeszékhelyről eddig 44 lakossági bejelentést kaptak.

A szóvivő jelezte, hogy a vezeték mentén minden településen előfordulhat hasonló jelenség, az éjszaka folyamán pedig Veszprémet is eléri a merkaptán. Hozzátette: megerősített szolgálatot tartanak fenn az érintett körzetekben, hogy a lakossági jelzések után mindenütt ellenőrizni tudják a vezetékeket.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.