Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Díjnyertes muskotály az év bora a Pannon Egyetemen / – desszertekhez ajánlják –

2008. november 28. 15:13 // Forrás: Bíró Viktória, Pannon Egyetem
A Georgikon Muskotályt választotta a Pannon Egyetem Szenátusa idei utolsó ülésén az év borául november Keszthelyen.

A Pannon Egyetem Georgikon Karán, Keszthelyen nagy hagyománya van a szőlőtermesztésnek és nemesítésnek. A Georgikon Tanüzem, Oktató, Kutató és Szolgáltató Kht. telepén számos díjnyertes bort palackoznak évről évre. Cserszegtomajon termett szőlőből készül a Pannon Egyetem bora, a Geogikon Muskotály fantázianévre keresztelt illatos félédes nedű.


               

A Bakonyi Károly által nemesített nektár és valentin szőlőfajták felhasználásával nyeri el zamatát, cserszegi fűszeres, Judit, nektár és zenit szolgáltatták az alapot a keresztezéshez – tájékoztatott Hermann Viktória, a tanüzem borásza. A Georgikon Muskotály nem túl magas savtartalma miatt desszertekhez ajánlott ital, a regionális és Balaton-Felvidéki hegyközségi borverseny kétszeres aranyérmese, valamint egy országos versenyen 360 bor közül szintén a legjobbnak ítélték.

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.