2021. január 28.
//
Károly, névnap

Ökovásár az egészségmegőrzésért

2013. szeptember 5. 11:21
A Csalán Ökovásár és Egészségnap az egészségmegőrzés jegyében kerül megrendezésre Veszprémben a Historia Kertben 2013. szeptember 28-án 9:00 és 18:00 óra között, amikor bárki feltöltheti élelmiszerkészletét a helyi gazdák, köztük a minősített biogazdák - által termelt javakkal.

A garantáltan jó minőségű helyi alapanyagokból készített egészséges étkek kóstolója mellett azok elkészítésének módja is feltárul a látogatók előtt, csakúgy, mint a vegyszermentes házi befőzési praktikák tárháza. A zenével, tánccal fűszerezett vásári forgatagban akár arról is képet nyerhetünk majd, hogy mennyire vagyunk egészségesek.

„Az idei Ökovásár és Egészségnapon az egészségmegőrzésé a főszerep, melynek alapja a jól megválasztott, minőségi élelmiszer. A friss gyümölcs és zöldség, valamint az üvegbe zárt csodák gazdag kínálata mellett jelentős hangsúlyt kap a Historia Kertben a vegyszermentes tartósítás tudományai is, melyet előadásokkal, bemutatókkal ismerhet meg a nagyérdemű. A fazékkavargatás trükkjei mellett az egészséges étkek is teret kapnak a rendezvényen, melyek boszorkánytitkaira is fény derül. Az igazán elkötelezettek a receptek mellé kóstolót is gyűjthetnek az ínycsiklandó finomságokból.” –nyilatkozta Szalay Tímea, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület elnöke.

A Csalán-Historia Helyi Termelői Piacon megszokott helyi termelők mellett lesznek kézművesek, helyi termék előállítók mintegy 50 standdal, színes programok, játékok és megmérettetéseken gyűjthetünk tapasztalatokat képességeinkről, egészségi állapotunkról.

A vásáron lehet kérdezni, kóstolni, ismerkedni, nézelődni, játszani, nevetni és nem utolsó sorban vásárolni virágillatú mézet, illatos bort, friss zöldséget, édes gyümölcsöt, amíg a készlet tart.

Az Ökovásár és Egészségnap helyszíneként szolgáló Historia Kert megtelik erre a napra a fűszeres sajtok, szóló szőlő, mézédes szörp, lágy házi szappan, ezer ízű lekvár, házi füstölt sonka, mosolygó alma illatával, melyet a néptánc, a népzene, a kézműveskedés varázsa tesz igazán felejthetetlenné.

Mindez egy napon, egy időben és egy helyen: 2013. szeptember 28-án egész nap, 9:00 -18:00 óra között Veszprémben a Historia Kertben az Ökovásár és Egészségnap alkalmával.

További info: www.csalan.hu és facebook.com/csalanegyesulet

vehir.hu

További cikkek

A háziorvosok és a fogorvosok is részesülnek a béremelésből
A háziorvosok és a fogorvosok is részesülnek a béremelésből
Mivel hatékony egészségügyi alapellátás nélkül nincs jó színvonalú egészségügyi ellátás, és a háziorvosi praxisok működése, eredményessége nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az egészségügyi rendszer jól működjön, a kormány úgy döntött, hogy a béremelésből a háziorvosok is részesülnek - mondta Gulyás Gergely.
Így vágj bele a téli futásba
Így vágj bele a téli futásba
Télen futni a tévhitekkel ellentétben valójában roppant egészséges és egyáltalán nem lehetetlen vállalkozás, csak oda kell figyelni néhány aranyszabályra. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat arról, hogyan öltözz fel, mire figyelj oda futás közben és mi az, amit semmiképpen se hagyj ki edzés után.
Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciót a BioNTech/Pfizer-oltóanyag az Egyesült Államokban
Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciót a BioNTech/Pfizer-oltóanyag az Egyesült Államokban
Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciókat a BioNTech és a Pfizer cégek koronavírus elleni oltóanyaga az Egyesült Államokban - számoltak be szerdán amerikai egészségügyi szakemberek, hangsúlyozva, hogy az immunizáció előnyei jelentős túlsúlyban vannak.
7 tipp egy egészséges, és boldog karácsonyhoz
7 tipp egy egészséges, és boldog karácsonyhoz
Vendégírónk, Buda-Csiszár Kata dietetikus 7 pontban foglalja össze, hogy hogyan érdemes karácsonykor étkeznünk annak érdekében, hogy ne a gyomorproblémákról szóljanak az ünnepek utáni napok sem.
Új igazgató a megyei kórház élén!
Új igazgató a megyei kórház élén!
Dr. Töreki-Vörös Ibolya veszi át a megyei kórház irányítását.