Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ökovásár az egészségmegőrzésért

2013. szeptember 5. 12:21
A Csalán Ökovásár és Egészségnap az egészségmegőrzés jegyében kerül megrendezésre Veszprémben a Historia Kertben 2013. szeptember 28-án 9:00 és 18:00 óra között, amikor bárki feltöltheti élelmiszerkészletét a helyi gazdák, köztük a minősített biogazdák - által termelt javakkal.

A garantáltan jó minőségű helyi alapanyagokból készített egészséges étkek kóstolója mellett azok elkészítésének módja is feltárul a látogatók előtt, csakúgy, mint a vegyszermentes házi befőzési praktikák tárháza. A zenével, tánccal fűszerezett vásári forgatagban akár arról is képet nyerhetünk majd, hogy mennyire vagyunk egészségesek.

„Az idei Ökovásár és Egészségnapon az egészségmegőrzésé a főszerep, melynek alapja a jól megválasztott, minőségi élelmiszer. A friss gyümölcs és zöldség, valamint az üvegbe zárt csodák gazdag kínálata mellett jelentős hangsúlyt kap a Historia Kertben a vegyszermentes tartósítás tudományai is, melyet előadásokkal, bemutatókkal ismerhet meg a nagyérdemű. A fazékkavargatás trükkjei mellett az egészséges étkek is teret kapnak a rendezvényen, melyek boszorkánytitkaira is fény derül. Az igazán elkötelezettek a receptek mellé kóstolót is gyűjthetnek az ínycsiklandó finomságokból.” –nyilatkozta Szalay Tímea, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület elnöke.

A Csalán-Historia Helyi Termelői Piacon megszokott helyi termelők mellett lesznek kézművesek, helyi termék előállítók mintegy 50 standdal, színes programok, játékok és megmérettetéseken gyűjthetünk tapasztalatokat képességeinkről, egészségi állapotunkról.

A vásáron lehet kérdezni, kóstolni, ismerkedni, nézelődni, játszani, nevetni és nem utolsó sorban vásárolni virágillatú mézet, illatos bort, friss zöldséget, édes gyümölcsöt, amíg a készlet tart.

Az Ökovásár és Egészségnap helyszíneként szolgáló Historia Kert megtelik erre a napra a fűszeres sajtok, szóló szőlő, mézédes szörp, lágy házi szappan, ezer ízű lekvár, házi füstölt sonka, mosolygó alma illatával, melyet a néptánc, a népzene, a kézműveskedés varázsa tesz igazán felejthetetlenné.

Mindez egy napon, egy időben és egy helyen: 2013. szeptember 28-án egész nap, 9:00 -18:00 óra között Veszprémben a Historia Kertben az Ökovásár és Egészségnap alkalmával.

További info: www.csalan.hu és facebook.com/csalanegyesulet

vehir.hu
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.