2021. január 28.
//
Károly, névnap

Egészség és jótékonyság

2013. szeptember 4. 12:58
Az Egészség útja nevű rendezvényre látogatók nemcsak saját egészségükért, hanem az onkológiai betegek ellátási körülményeinek javításáért is tehetnek.

Az egész napos jótékonysági eseményt az ONKO-TECHNIKAI Onkológiai Alapítvány és Veszprém Város Önkormányzata együtt rendezi. Szeptember 21-én a Lovassy László Gimnáziumban sportversenyekkel, előadásokkal, termékbemutatókkal, és kóstolókkal, este pedig a Petőfi Színházban a Mendelssohn Kamarazenekar és Miklósa Erika koncertjével várják az érdeklődőket.

Porga Gyula polgármester a szerdai beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, a rendezvénnyel hagyományt kívánnak teremteni. Hozzátette, az első alkalom bevételét az onkológiai központ fejlesztésére fordítják majd. A rendezvény célja azonban nem csupán a jótékonykodás, hanem a veszprémiek egészségének megőrzése is. Nem is csoda, hogy dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes is a kezdeményezés mellé állt – jelentette ki a polgármester.

Dr. Rácz Jenő, a Cholnoky Ferenc Kórház igazgatója hangsúlyozta, ki kell lépni az intézmény kapuin és kiemelten kezelni a betegségek megelőzését. Ennek a rendezvénynek segítségével igyekeznek az emberek figyelmét felhívni az egészséges életmód, és a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára – közölte.

Dr. Hornyák Lajos, a kórház onkológiai osztályának vezetője elmondta, fontos javítani a betegek ellátásának körülményeit. Nem csak új gépekre, hanem ágyakra is szükség van – tette hozzá. Kijelentette, reméli, hogy a rendezvénynek még lesz folytatása.

Elhangzott, létrejött a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért egyesület, mely a jövő évtől átveszi a rendezvény szervezését az ONKO-TECH alapítványtól. Leitold László, a szervezet elnöke mindenkit arra biztatott, hogy látogasson el az Egészség útja rendezvényre, hiszen ezzel nem csupán az onkológiai centrum fejlesztését segítik, hanem saját egészségükért is tehetnek.

Horák János

További cikkek

A háziorvosok és a fogorvosok is részesülnek a béremelésből
A háziorvosok és a fogorvosok is részesülnek a béremelésből
Mivel hatékony egészségügyi alapellátás nélkül nincs jó színvonalú egészségügyi ellátás, és a háziorvosi praxisok működése, eredményessége nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az egészségügyi rendszer jól működjön, a kormány úgy döntött, hogy a béremelésből a háziorvosok is részesülnek - mondta Gulyás Gergely.
Így vágj bele a téli futásba
Így vágj bele a téli futásba
Télen futni a tévhitekkel ellentétben valójában roppant egészséges és egyáltalán nem lehetetlen vállalkozás, csak oda kell figyelni néhány aranyszabályra. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat arról, hogyan öltözz fel, mire figyelj oda futás közben és mi az, amit semmiképpen se hagyj ki edzés után.
Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciót a BioNTech/Pfizer-oltóanyag az Egyesült Államokban
Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciót a BioNTech/Pfizer-oltóanyag az Egyesült Államokban
Százezerből egy embernél váltott ki heves allergiás reakciókat a BioNTech és a Pfizer cégek koronavírus elleni oltóanyaga az Egyesült Államokban - számoltak be szerdán amerikai egészségügyi szakemberek, hangsúlyozva, hogy az immunizáció előnyei jelentős túlsúlyban vannak.
7 tipp egy egészséges, és boldog karácsonyhoz
7 tipp egy egészséges, és boldog karácsonyhoz
Vendégírónk, Buda-Csiszár Kata dietetikus 7 pontban foglalja össze, hogy hogyan érdemes karácsonykor étkeznünk annak érdekében, hogy ne a gyomorproblémákról szóljanak az ünnepek utáni napok sem.
Új igazgató a megyei kórház élén!
Új igazgató a megyei kórház élén!
Dr. Töreki-Vörös Ibolya veszi át a megyei kórház irányítását.