2023. június 10.
//
Margit névnap

Veszprém szereti a folkot

2013. augusztus 19. 19:42
Nagy számú érdeklődött vonzott a belvárosba a Veszprém folk első napja. Az Óváros téren és a Szentháromság téren párhuzamosan folytak az események, mindenki megtalálta a neki tetsző ritmust.

A városháza melletti téren előbb a Makám Együttes családi koncertje szórakoztatta az arra járókat, majd a Cimbaliband zenéje hívogatta a veszprémieket és vendégeiket. A délután fél hatkor kezdődő Kolompos koncert és gyermektáncházra már szinte teljesen megtelt az alsó színpad előtti tér, s valóban sokakat megmozgattak az ott lévők közül. Este Szabó Balázs Bandája nyújtott kellemes kikapcsolódást a nyár estében.

A Szentháromság téren a Téka együttes műsorával vette kezdetét az ünnepi  műsorfolyam, később a néptáncgálára, illetve a Kaláka koncertjére itt is szép számú közönség gyűlt össze.

A koncertek mellett számos kiegészítő kikapcsolódás várta az érdeklődőket, s így lesz ez a Veszprém folk keddi napján is. A színpadokon pedig ismét színvonalas folk muzsika garantálja a megfelelő szórakozást, többek között Veszprémbe látogat Szalóki Ági és Palya Bea is. A részletes műsor itt elérhető.

TékaTéka

A Kolompos koncert végére már szinte mindenki mozgott az Óváros térenA Kolompos koncert végére már szinte mindenki mozgott az Óváros téren

 

 

Cseh Zoltán

További cikkek

Másodszor is megnyerte az Eurovíziót a svéd Loreen
Másodszor is megnyerte az Eurovíziót a svéd Loreen
Loreen több mint tíz évvel ezelőtt, 2012-ben nyert először Euphoria című dalával.
Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei
Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei
Sportos, kreatív, informatikai témákban is rendeznek táborokat a nyáron Veszprémben.
Tavaszi bakancslista a szabadidő eltöltéséhez
Tavaszi bakancslista a szabadidő eltöltéséhez
2023-ban csak az nem talál magának programot, aki nem akar, mindenesetre ha még akadnának kétségek, adunk néhány támpontot.
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Jóval több mindenben ott van a blues, mint sokan gondolják, hiszen a könnyűzene nagy része ebből a műfajból gyökerezik. Április 13. és 16. között a Veszprém Blues Fesztiválon ezt bárki megtapasztalhatja, hiszen több mint 50 koncerten a nemzetközi blues élő legendái és feltörekvő csillagai, valamint a hazai blues-roots szcéna kiemelkedő zenészei lépnek színpadra. Közülük Roberto Luti gitáros, a világhírű Playing For Change sorozat alapító tagja, Kid Andersen, a Nyugati-part legfoglalkoztatottabb gitárosa, a Downbeat által többször az év orgonistájának választott Raphael Wressnig, valamint a világsztárok dobosa, D’MAR, aki többek között 17 évig volt Little Richard zenekarának a tagja, workshopon avatnak be műhelytitkaikba. Brian Kramer pedig nemcsak koncerted ad, hanem blues zenészeket bemutató illusztrációiból kiállítás is nyílik a fesztiválon, ahol beszélgetések, éjszakai örömzenélések és ingyenes koncertek is várják az érdeklődőket.
Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor
Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor
A Minden, mindenhol, mindenkor című alkotásnak ítélte oda az amerikai filmakadémia a legjobb film Oscar-díját. A vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett díjátadó ceremónián Daniel Kwan és Daniel Scheinert filmje hét Oscar-díjat nyert el.