2023. június 5.
//
Fatime névnap

Veszprémi zenekarok születésnapi koncertje

2013. augusztus 15. 11:11
Egy igazi jubileumi koncertélményben lehet része annak, aki ellátogat Veszprémbe a Patak-Party Szabadtéri Színpad és Rendezvénykertbe augusztus 24-én.

Ezen a napon ünnepli fennállásának 20. évfordulóját az LGT emlékzenekar, 10. évfordulóját a WetWood zenekar és 3. évébe lépett a Sántakutya rock formáció is. A Vekkord egyesület szervezésében 17 órától kezdődő koncertekre mindenkit szeretettel várnak korosztálytól függetlenül, aki egy laza, közösen ünneplő estére vágyik. Csonka Peti szavaival élve az est szlogenje: Barátoknak kötelező, rajongóknak erősen ajánlott!

Bővebb információk következő linkeken:
http://www.lgtemlekzenekar.hu/
https://www.facebook.com/lgtemlekzenekar
https://www.facebook.com/wetwoodzenekar
http://www.santakutya.com
https://www.facebook.com/santakutyazenekar

LGT Emlékzenekar

Az LGT Emlékzenekar 1993-as veszprémi megalakulása óta szinte változatlan formában működik.

A csapatot az LGT dalok szeretete hozta össze és csak az örömzenélés volt a kitűzött cél. Az első koncertek azonban azt bizonyították, hogy az LGT dalaira szélesebb körben van igény főleg azok után, hogy az anyazenekar 1992-ben hivatalosan búcsúkoncertet tartott és joggal lehetett hinni, hogy befejezte pályafutását.

Az eleinte 5 tagú zenekar első éveiben megfordult mindenhol az országban, köszönhetően az akkoriban igen erős klubéletnek és a szintén azokban az időben induló fesztiváloknak (Sziget, Volt stb.) Rögtön 1994-ben megtartották első közös koncertjüket Somló Tamással és azóta minden évben, legalább egyszer kísérik a legendás zenekar énekesét. Időközben Karácsony Jánossal is sikerült baráti kapcsolatot kialakítani egy-két közös zenélés alkalmával.

A mára már fúvósokkal és ritmushangszeressel kibővült LGT Emlékzenekar többször körbezenélte már Magyarországot és visszatérő vendége a környékbeli magyarlakta országoknak is.

WETWOOD

Az idén 10 éves WetWood, 2003-ban alakult veszprémi és peremartoni tagokból (Nagy Miklós-Ujvári Péter-Csonka Péter). Kezdetben más eladók dalainak feldolgozásait játszotta még trió felállásban. Először akusztikus műsora volt, majd az akusztikus gitárokat felváltották az elektromos hangszerek.

A zenekarnak sok fellépése volt elsősorban Veszprémben és vonzáskörzetében, klubokban, fesztiválokon. Ahogy múltak az évek és összecsiszolódott zenei ízlésviláguk, a feldolgozások mellett saját dalok is megjelentek a repertoáron. Aztán 2008 végén az egyik alapító tag kiszállt a zenekarból.

Többszöri tagcserék után 2010 júliusában alakult ki a jelenlegi felállás.(Ujvári Péter-Csonka Péter-Kiss Gergő-Süle Kornél)

Az új tagokkal megújult lendülettel vetette magát saját szerzemények írásába is a banda, így 2011 tavaszán elkészülhetett saját dalokból az első stúdióanyag. A „Duplavé” című lemez a műfaji korlátok laza értelmezésével készült, így zenei stílusa rendkívül szerteágazó. Az albumon a ska-reggae-től a funky és rock zenéig szinte minden műfaj megtalálható.

A nyolc számból álló anyag a NarRator Records gondozásában jelent meg 2011 őszén.

Idén 10 éves jubileumát ünneplő zenekar jelenleg a második lemezén dolgozik, melyről az augusztus 24-i születésnapi bulin már jó néhány számot hallhat is a közönség.

Sántakutya

A zenekar 2010 nyarán alakult, azzal a céllal, hogy saját dalokat írjon. Kezdetben mások számaival egészítették ki a repertoárt, mára azonban a saját alkotások kiszorították a feldolgozásokat. A sok munka gyümölcseként egyre többen ismerik és szeretik a zenekart, ami még jobb teljesítményre ösztönzi a csapatot. A zenekar klasszikus, de egyedi elemekkel színesített rockzenét játszik, kemény és lírai nótákat egyaránt. 2012-ben szerzői kiadásban jelent meg az első önálló album. Jelenleg az egyre szaporodó koncertek mellett, a második albumon dolgozik a csapat, amelyről több dal is el fog hangozni az augusztus 24-i születésnapi bulin.

A zenekar mottója: A kutya egyszerű, őszinte állat. Szeret csak úgy merengeni az érzéseiről, és megugatja azt, ami nem tetszik neki. Olyankor néha megrugdalják érte. Ezért sántít.

vehir.hu

További cikkek

Másodszor is megnyerte az Eurovíziót a svéd Loreen
Másodszor is megnyerte az Eurovíziót a svéd Loreen
Loreen több mint tíz évvel ezelőtt, 2012-ben nyert először Euphoria című dalával.
Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei
Idén is sokszínű táborkínálattal készül az önkormányzat és intézményei
Sportos, kreatív, informatikai témákban is rendeznek táborokat a nyáron Veszprémben.
Tavaszi bakancslista a szabadidő eltöltéséhez
Tavaszi bakancslista a szabadidő eltöltéséhez
2023-ban csak az nem talál magának programot, aki nem akar, mindenesetre ha még akadnának kétségek, adunk néhány támpontot.
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Jóval több mindenben ott van a blues, mint sokan gondolják, hiszen a könnyűzene nagy része ebből a műfajból gyökerezik. Április 13. és 16. között a Veszprém Blues Fesztiválon ezt bárki megtapasztalhatja, hiszen több mint 50 koncerten a nemzetközi blues élő legendái és feltörekvő csillagai, valamint a hazai blues-roots szcéna kiemelkedő zenészei lépnek színpadra. Közülük Roberto Luti gitáros, a világhírű Playing For Change sorozat alapító tagja, Kid Andersen, a Nyugati-part legfoglalkoztatottabb gitárosa, a Downbeat által többször az év orgonistájának választott Raphael Wressnig, valamint a világsztárok dobosa, D’MAR, aki többek között 17 évig volt Little Richard zenekarának a tagja, workshopon avatnak be műhelytitkaikba. Brian Kramer pedig nemcsak koncerted ad, hanem blues zenészeket bemutató illusztrációiból kiállítás is nyílik a fesztiválon, ahol beszélgetések, éjszakai örömzenélések és ingyenes koncertek is várják az érdeklődőket.
Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor
Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor
A Minden, mindenhol, mindenkor című alkotásnak ítélte oda az amerikai filmakadémia a legjobb film Oscar-díját. A vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett díjátadó ceremónián Daniel Kwan és Daniel Scheinert filmje hét Oscar-díjat nyert el.