2023. február 1.
//
Ignác névnap

Szerdai pénzpiaci hírek

2013. augusztus 14. 9:57
  • Dennis Lockhart, a Fed atlantai elnöke szerint a vegyes makrogazdasági adatok miatt még korai lenne meghatározni a pénznyomtatási program kivezetésének konkrét időpontját. Véleménye szerint a Fed legközelebbi, szeptemberi 17-18-i kamatdöntő ülésén még nem lesz szó a kötvényvásárlási program keretének csökkentéséről.
  • A német gazdaság 0,7 százalékkal nőtt negyedéves és 0,9 százalékkal éves szinten. A Reuters által megkérdezett elemzők 0,6% negyedéves és 0,2% éves emelkedésre számítottak.
  • Magyarországon 0,5%-os volt a GDP növekedés év/év alapon ami nagyjából megfelel a piac várakozásainak. Az előző negyedévhez képest a gazdaság 0,1%-kal nőtt ami elmarad a 0,3%-os előrejelzésektől. A forint gyengüléssel reagált a hírre. Az alacsony infációs nyomás és a gyengébb gazdasági teljesítmény miatt az MNB várhatóan tovább folytatja az alapkamat 25 bázisponttal való csökkentését.

Lámpi Ferenc
Buda-Cash
Brókerház Zrt.

vehir.hu

További cikkek

A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A folyamatosan változó világ napról napra új kihívások elé állítja az idén húszéves Molnár Fotó csapatát. Molnár Adrien, az üzlet tulajdonosa szerint sikerük titka a személyes kapcsolat, amit még mindig igényelnek az ügyfeleik. A cég történetéről, a technológiai trendekről és az emberi kapcsolódásról beszélgettünk.
Párbeszédre van szükség a vállalkozásfejlesztési politikáról
Párbeszédre van szükség a vállalkozásfejlesztési politikáról
Míg rövid távon a kkv-knak stagnáló gazdasági környezettel és magas árakkal kell megküzdeniük, hosszabb távon csak képességeik megerősítésével válhatnak versenyképesebbé. Mindkét kihívásban kulcsfontosságú a vállalkozásfejlesztési politika, amelynek aktuális kérdéseiről, megújításának lehetőségeiről az Egyensúly Intézet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével partnerségben indított konzultációt. A sorozat veszprémi, záró rendezvényén a megszólalók egyetértettek abban, hogy a vállalkozások életét manapság elsősorban az infláció, a magas energiaárak és a drága hitelezés nehezíti meg, valamint továbbra is jelen van a munkaerőhiány problémája.
Az átlagosnál alacsonyabb volt az áramfogyasztás karácsonykor
Az átlagosnál alacsonyabb volt az áramfogyasztás karácsonykor
Az átlagosnál alacsonyabb volt a magyarországi villamosenergia-fogyasztás a karácsonyi időszakban, december legalacsonyabb napi csúcsterhelését karácsony első napján regisztrálta a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. tavaly, ahogy tavalyelőtt is.
Visszaeshet a karácsonyi költekezés egy felmérés szerint
Visszaeshet a karácsonyi költekezés egy felmérés szerint
A magyarok 53 százaléka az idén kevesebbet költ majd ajándékokra karácsony előtt, mint szeretne - derül ki a MediaMarkt megbízásából készült reprezentatív felmérésből.
Megfontoltabb vásárlókra, visszafogottabb ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok
Megfontoltabb vásárlókra, visszafogottabb ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok
Érezhetően megfontoltabbak a vásárlók, keresik az akciókat és az olcsóbb termékeket, így a korábbiaknál visszafogottabb év végi ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok - derül ki az MTI által készített körképből.