2023. február 1.
//
Ignác névnap

A pénzvilág hírei

2013. augusztus 13. 10:33
A nap gazdasági hírei Lámpi Ferenc szerkesztésében.
  • A júniusi adatok szerint történelmi fordulat állt be a magyar megtakarítások szerkezetében. Az alacsony betéti kamatok miatt a háztartások több pénzt tartottak értékpapírokban, mint lekötött bankbetétben. A kisbefektetők hajlandóak magasabb kockázatú befektetésekbe csoportosítani megtakarításaikat a magasabb hozam reményében.
  • Ma teszik közzé az USA-ban a júliusi kiskereskedelmi forgalmi statisztikákat. Az elemzők 0,3%-os növekedést várnak. Az adat meghatározó lehet a FED pénznyomtatási programjának szempontjából. A San Francisco FED hétfőn közzétett tanulmánya szerint a pénznyomtatási programnak (QE) mérsékelt hatása van csak a gazdasági növekedésre. A 2010. november és 2011. június között eszközölt, 600 milliárd USD értékű kötvényvásárlások mindössze 0,13% reál GDP növekedést generáltak a tanulmány szerint.

Lámpi Ferenc
Fiókvezető
Buda-Cash Brókerház Zrt

vehir.hu

További cikkek

A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A személyes kapcsolatot nem lehet online megvásárolni
A folyamatosan változó világ napról napra új kihívások elé állítja az idén húszéves Molnár Fotó csapatát. Molnár Adrien, az üzlet tulajdonosa szerint sikerük titka a személyes kapcsolat, amit még mindig igényelnek az ügyfeleik. A cég történetéről, a technológiai trendekről és az emberi kapcsolódásról beszélgettünk.
Párbeszédre van szükség a vállalkozásfejlesztési politikáról
Párbeszédre van szükség a vállalkozásfejlesztési politikáról
Míg rövid távon a kkv-knak stagnáló gazdasági környezettel és magas árakkal kell megküzdeniük, hosszabb távon csak képességeik megerősítésével válhatnak versenyképesebbé. Mindkét kihívásban kulcsfontosságú a vállalkozásfejlesztési politika, amelynek aktuális kérdéseiről, megújításának lehetőségeiről az Egyensúly Intézet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével partnerségben indított konzultációt. A sorozat veszprémi, záró rendezvényén a megszólalók egyetértettek abban, hogy a vállalkozások életét manapság elsősorban az infláció, a magas energiaárak és a drága hitelezés nehezíti meg, valamint továbbra is jelen van a munkaerőhiány problémája.
Az átlagosnál alacsonyabb volt az áramfogyasztás karácsonykor
Az átlagosnál alacsonyabb volt az áramfogyasztás karácsonykor
Az átlagosnál alacsonyabb volt a magyarországi villamosenergia-fogyasztás a karácsonyi időszakban, december legalacsonyabb napi csúcsterhelését karácsony első napján regisztrálta a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. tavaly, ahogy tavalyelőtt is.
Visszaeshet a karácsonyi költekezés egy felmérés szerint
Visszaeshet a karácsonyi költekezés egy felmérés szerint
A magyarok 53 százaléka az idén kevesebbet költ majd ajándékokra karácsony előtt, mint szeretne - derül ki a MediaMarkt megbízásából készült reprezentatív felmérésből.
Megfontoltabb vásárlókra, visszafogottabb ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok
Megfontoltabb vásárlókra, visszafogottabb ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok
Érezhetően megfontoltabbak a vásárlók, keresik az akciókat és az olcsóbb termékeket, így a korábbiaknál visszafogottabb év végi ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok - derül ki az MTI által készített körképből.