Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Mediterrán Veszprém – turistatippek hőségben

2013. augusztus 5. 10:52
Az éghajlatváltozásnak köszönhetően ingyen élvezhetjük a mediterrán időjárás áldásait az utóbbi években. Ehhez kapcsolódóan kerestünk új turistalátványosságokat Veszprémben.

Nem kell vagyonokat fizetni, hogy a mediterrán nyár minden előnyét: magas hőmérséklet, csapadékmentes napok élvezhessük. Nyugodtan maradhatunk itthon, és ezzel sok-sok pénzt spórolhatunk meg.

Azonban mit kezdjünk magunkkal, mit csináljunk ebben a hőségben?

Képzeljük el, hogy Tunéziában, Horvátországban vagyunk. Öltözzünk ennek megfelelően, bátran költsünk, igaz forintban. És találjunk ki programokat.

Sokan töltik szabadidejüket a Kolostorok és kertek területénSokan töltik szabadidejüket a Kolostorok és kertek területén

Pikniklejünk, napozzunk a Kolostorok és kertek nyomvonalán. A táj festői, most már vannak vendéglátóhelyek, ha megéhezünk, megszomjazunk. Van hely focizni, tollasozni, biciklizni, futni. Aztán megmártózhatunk a Sédbe is. A gyerekeket több játszótér is várja, a közelben pedig ott van az állatkert, ahol kisétálhatunk a szavanna részre a zsiráfok, orrszarvúak, tevék közé.

Az állatkertben akár egy teljes napot is eltölthetünkAz állatkertben akár egy teljes napot is eltölthetünk

Aki elmélyülésre vágyik, az keresse fel a várban található templomokat. Szent Mihály székesegyház, piarista és a ferences templom más-más hangulatot kínál, de a legfontosabb mindegyiknél a csend és a hűvös klíma. Ez sokkal egészségesebb a légkondicionálónál, és mellette lehetőséget kínál az elmélyülésre is. A csend misztériumot kínálja. Van ahol ezért vagyonokat kérnek el, nálunk ez ingyen van egy gyönyörű történelmi környezetben.

Bőven akad látnivaló a várban isBőven akad látnivaló a várban is

De lehetőség van egy kulturális körútra is. Induljunk el a várból. Nézzük meg a Szaléziánumat, majd a Dubniczayban található képzőművészeti válogatást, aztán jöhet a Vass-gyűjtemény. Kis séta után az Erzsébet-liget elején megnézhetjük a Laczkó Dezső Múzeum kiállításait. Mindegyik tárlat egyedi, stílusos, élvezhető, és befogadható bárki számára. Amiről nem szabad megfeledkeznünk, kellemes klímájú, hűvös termek várnak minket mindenhol.

Egy igazi gasztrótúrára is kiváló adottságai vannak a városnak. Ki lehetne találni egy Chiantitól a Mediciig tartó útvonalat. Megszervezhetnénk egy pizza útvonalat a Lucifertől Sirályon át az Elefántig. De gondolkodhatnánk alkoholtúrákban is. Dózsában hamisítatlan kocsmák várják a látogatókat. Orgona, Bagoly, és az egykori "hullamosó". Retró árak, retró kiszolgálás, alkalmi bunyó. A Jutas környékén, a tízemeletes házak aljában megbújó „bárok” is nem mindennapiak. Modern zene, szolid árak, menősebb hangulat, szőkített nők. Ott vannak a teraszok az Incognitó, Ikon, Ír, Fészek, Piazza.

Kellemes barangolást kívánunk!    

Pethő Imre
Cseh Zoltán
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.