2021. október 20.
//
Vendel névnap

Halálos balesetben érintett a miniszterelnök konvoja

2013. július 27. 9:36
mti
A román rendőrség tájékoztatása szerint egy ember meghalt a Maros megyei Kelementelke és Gyulakuta között történt balesetben, amely a magyar miniszterelnöki konvojt is érintette.

Szabályosan közlekedett a magyar főkonzulátus járműve, amely pénteken balesetet szenvedett a romániai Maros megyében - jelentette ki Marian Bobei, a Maros megyei rendőrség szóvivője. Bobei a román közszolgálati rádiónak elmondta, a balesetet a szembejövő sávból áthajtó gépkocsi okozta, amelynek vezetője szabálytalanul akart előzni. A román rendőrség útinform szolgálata arról adott hírt, hogy a balesetben öt autó is érintett volt.

A citynews.ro román hírportál pénteken azt írta, hogy az a sofőr vesztette életét, aki autójával belehajtott a magyar miniszterelnöki konvojjal együtt haladó járműbe. A portál szerint az elhunyt gépkocsivezető járműve átsodródott az ellenkező sávba. A konvoj román rendőri felvezetéssel haladt Tusnádfürdő felé, amikor a baleset történt. Az érintett autóban a csíkszeredai főkonzul és helyettese, valamint a Miniszterelnökség három munkatársa utazott, akiket kórházba vittek.

Cristian Boeriu, a román rohammentő-szolgálat irányítója elmondta, hogy összesen hat ember került kórházba, de egyikük sem szenvedett súlyos sérülést.

Az Orbán Viktort szállító autó nem volt érintett a balesetben.

vehir.hu

További cikkek

Így működött a balatonfüredi bordélyház
Így működött a balatonfüredi bordélyház
A Veszprém Megyei Főügyészség közleményéből kiderül, hogyan működött bordélyház egy balatonfüredi klubban, melynek vezetőjére börtönbüntetés kiszabását indítványozzák.
Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást
Bár vasárnap este még nem volt teljes a szavazatok feldolgozottsága, Márki-Zay Péternek szinte behozhatatlan előnye van Dobrev Klárával szemben, így várhatóan ő lesz Orbán Viktor kihívója a jövő évi országgyűlési választáson.
Védettségi igazolványért hamisítottak okiratokat kormánytisztviselők
Védettségi igazolványért hamisítottak okiratokat kormánytisztviselők
Hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség három, járási hivatalban dolgozó nő ellen, akiknek együttműködése folytán egyikük hamis védettségi igazolványhoz szeretett volna hozzájutni.
Felborult egy kisteherautó Veszprémben
Felborult egy kisteherautó Veszprémben
A baleset az Északkeleti útgyűrű és a Budapesti út találkozásánál történt.
Vádat emeltek a veszprémi porcelánszobor megrongálójával szemben
Vádat emeltek a veszprémi porcelánszobor megrongálójával szemben
Kétrendbeli rongálás és garázdaság miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron a belváros egyik körforgalmában álló, herendi porcelánból készült életfa szobrot összetörte.