2021. április 13.
//
Ida névnap

Megújul a védőnői szolgálat

2013. július 23. 15:44
Átalakuláson megy át a lassan 100 éve megalakult védőnői szolgálat. A változásokról Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztos országjáró konferenciasorozat során tájékoztatja az érintetteket.

A kedden megrendezett veszprémi konferencia előtt a politikus sajtótájékoztatót tartott a megyeházán. Elmondta, az országjárás során az ország minden megyeszékhelyét meglátogatja, hogy megfelelő tájékoztatást biztosítson a védőnőknek. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Magyar Védőnők Egyesülete aláírásgyűjtésbe kezdett a védőnői szolgálat állami kézbe vétele mellett. Tavaly novemberben egy kormányrendelet alapján, a pótfinanszírozás emelésével a védőnők is fizetésemelést kaptak. Az önkormányzatok azonban ezt az összeget egyéb összefüggő feladatokra fordították. 2005 óta a kötelező átsorolás jellegű béremelésen kívül a védőnők semmit sem kaptak. A májusban megalakult munkacsoportban jelen vannak a társszakmák és a szakigazgatási szervek képviselői is. Jelenleg a várható fejlesztésekről tájékoztatják a lakosságot, valamint zajlik egy ötletbörze is.

Gyarmathyné Doma Gabriella, Bábiné Szottfried Gabriella, és dr. Kovács Zoltán

A védőnői konferenciát dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott nyitotta. Előadást tartott Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztos, és Gyarmathyné Doma Gabriella, a megyei vezető védőnő.

Horák János