2023. január 28.
//
Károly, névnap

Elkészült az inkubátorház Várpalotán

2013. július 23. 10:19
A XXI. századnak megfelelő helyet biztosít minden itt letelepedő vállalkozásnak a most átadott irodaház - vélekedett Talabér Márta, Várpalota polgármestere.

A város gyarapodását emelte ki köszöntőjében Talabér Márta a napokban átadott Inkubátorház átadása kapcsán, továbbá kiemelte, új munkahelyek is létesülhetnek itt, amire nagy szüksége van a városnak, egyben biztosította a projekt kivitelezőit, az önkormányzat lehetőségéhez mérten segíti őket, hiszen ez mindenki érdeke.

Talabér Márta és Bőr Attila az ünnepélyes szalagátvágáson

Bőr Attila, a kivitelező Balatoni Invest 2001 Kft. ügyvezetője az épület bemutatása kapcsán elmondta, az inkubátorház létrehozásának célja, hogy egy korszerű technikával felszerelt épületben, kedvezményes bérleti díjakkal és szolgáltatásokkal ideális feltételeket teremtsen a helyi és térségi mikrovállalkozások számára, biztosítva számukra a szükséges szakmai szolgáltatások hozzáférését. Elhangzott, összesen 35 irodahelyiséget alakítottak ki, az egész épületben megújuló energiaforrást használnak a klimatizálásra és a fűtésre egyránt. A négyszintes házat a mozgáskorlátozottak is kényelmesen használhatják.

Az impozáns épület várja a vállalkozókat

A beruházás összes költsége közel 300 millió forintot tett ki, a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg 147 613 201 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás mellett.

Cseh Zoltán

További cikkek

Párbeszédre van szükség a vállalkozásfejlesztési politikáról
Párbeszédre van szükség a vállalkozásfejlesztési politikáról
Míg rövid távon a kkv-knak stagnáló gazdasági környezettel és magas árakkal kell megküzdeniük, hosszabb távon csak képességeik megerősítésével válhatnak versenyképesebbé. Mindkét kihívásban kulcsfontosságú a vállalkozásfejlesztési politika, amelynek aktuális kérdéseiről, megújításának lehetőségeiről az Egyensúly Intézet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével partnerségben indított konzultációt. A sorozat veszprémi, záró rendezvényén a megszólalók egyetértettek abban, hogy a vállalkozások életét manapság elsősorban az infláció, a magas energiaárak és a drága hitelezés nehezíti meg, valamint továbbra is jelen van a munkaerőhiány problémája.
Az átlagosnál alacsonyabb volt az áramfogyasztás karácsonykor
Az átlagosnál alacsonyabb volt az áramfogyasztás karácsonykor
Az átlagosnál alacsonyabb volt a magyarországi villamosenergia-fogyasztás a karácsonyi időszakban, december legalacsonyabb napi csúcsterhelését karácsony első napján regisztrálta a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. tavaly, ahogy tavalyelőtt is.
Visszaeshet a karácsonyi költekezés egy felmérés szerint
Visszaeshet a karácsonyi költekezés egy felmérés szerint
A magyarok 53 százaléka az idén kevesebbet költ majd ajándékokra karácsony előtt, mint szeretne - derül ki a MediaMarkt megbízásából készült reprezentatív felmérésből.
Megfontoltabb vásárlókra, visszafogottabb ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok
Megfontoltabb vásárlókra, visszafogottabb ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok
Érezhetően megfontoltabbak a vásárlók, keresik az akciókat és az olcsóbb termékeket, így a korábbiaknál visszafogottabb év végi ünnepi szezonra számítanak az áruházláncok - derül ki az MTI által készített körképből.
Átadták az Ada-Alu új üzemcsarnokát Veszprémben, a cég pedig már külföldön terjeszkedik
Átadták az Ada-Alu új üzemcsarnokát Veszprémben, a cég pedig már külföldön terjeszkedik
Csütörtök délután ünnepélyes keretek közt átadták az Ada-Alumínium Kft. új üzemcsarnokát. A nyílászárókkal foglalkozó cégcsoport már negyed évszázada Veszprém egyik meghatározó vállalkozása most pedig az innováció jegyében, a nehezebb gazdasági helyzet ellenére is az előremutató filozófiáját követve indítottak új üzletágat.