2021. április 12.
//
Gyula névnap

Beszélgessen rendőrrel a városházán!

2013. július 19. 17:11
A lakók biztonságérzetét és tájékoztatását hivatott javítani a Veszprémi Rendőrkapitányság legújabb programja – tudhattuk meg a pénteki sajtótájékoztatón.

Porga Gyula polgármester a sajtóeseményen az önkormányzat és rendőrkapitányság remek együttműködését hangsúlyozta. Nem véletlen, hogy Veszprém a legbiztonságosabb megyeszékhelyek egyike – jelentette ki ezzel kapcsolatban a politikus. Az együttműködést jól példázza az is, hogy a város vezetése segítette a rendőrséget a biciklis járőrszolgálat elindításában. A kapitányság legújabb programjának pedig a városháza egyik helyisége szolgál helyszínül minden hónap első péntekjén. A polgármester elmondta, azt a szobát adják kölcsön a rendőrségnek, ahol a polgármesteri fogadóórákat szokta tartani.

Ipsits Csaba rendőr alezredes, a város kapitányságának vezetője közölte, a város bűnügyi statisztikái az utóbbi fél évben javultak. A lakók biztonságérzetének növeléséhez azzal próbáljnak hozzájárulni, hogy a kapitányság épületén kívül, egy sokkal barátságosabb helyszínen is lehetőség lesz a rendőrökkel beszélgetni, kérdéseket feltenni nekik – tette hozzá. A program főleg idősebbeknek szól, akiknek az is sokat jelent, ha meghallgatják a problémáikat. Megtudhattuk, a járőröknek van egy listájuk a lakossági panaszokról, amin minden reggel eligazításkor végigmennek, munka közben pedig folyamatosan szem előtt tartják. A TÁMOP pályázat keretében megvalósuló Beszélgető rendőr programot szeretnék ehhez is hozzákapcsolni – jelentette ki Ipsits Csaba.

Horák János

További cikkek

Vádemelés egy figyelmetlen bobozóval szemben
Vádemelés egy figyelmetlen bobozóval szemben
Súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 34 éves nővel szemben, aki gondatlanságával egy bobpályán okozott balesetet.
ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
ITM: szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.
Szinte mindenkit érdekel a bolygó jövője egy felmérés szerint
Szinte mindenkit érdekel a bolygó jövője egy felmérés szerint
Meglepően sokan érdeklődnek a bolygó jövője, a környezetvédelem iránt és tudatosul bennük, hogy saját életükre és a következő generációk sorsára is hatással vannak a környezeti problémák - derül ki az Alteo energetikai csoport megbízásából készült felmérésből.
A polgármestert és a képviselőt is beoltották
A polgármestert és a képviselőt is beoltották
A polgármestert és az országgyűlési képviselőt is ezen a héten oltották be. Mindketten az AstraZeneca vakcináját kapták.
Épült: az örök emberszeretet nevében
Épült: az örök emberszeretet nevében
Az Erzsébet-liget végén a fák mögött rejtőzik az egykori gyermekkórház hatalmas épülete, amely immáron negyed évszázada üresen és funkció nélkül tűri az idő vasfogát és szolgál a graffitisek gyakorlótereként. Cikkünkben bemutatjuk az épület történetét, két világháborún és rendszerváltáson át, mielőtt az Európa Kulturális Főváros keretében hamarosan új funkciójában születne újjá.