2023. március 25.
//
Irén névnap

Kulturális kitekintő - programajánló a hétvégére

2013. július 10. 17:00
Nem csak Veszprémből áll a világ! A Kulturális kitekintőben környékbeli programokat és rendezvényeket ajánlunk.

Almádi napok – Balatonalmádi Július 5-21

Sok-sok színes program vár minden érdeklődőt a Balaton-parti városban. A mostani vagy az azután következő hétvégén érdemes ellátogatni Almádiba egy napra. A részletes programról itt tájékozódhat!

Edith Piaf est – Balatonfüred - Július 14

Edith Piaf hihetetlenül gazdag, gyakran tragikus és mégis felemelő életútja a legendás sanzonénekes dalain keresztül elevenednek meg. Vári Éva több mint ötszáz alkalommal játszotta már el Edith Piafot, szinte eggyé vált már a szereppel, amit a legutóbbi évadig a Budapesti Kamaraszínházban láthatott a közönség.

Az Orlai Produkció előadása a Kisfaludy Színház szervezésében kerül a Balaton Szabadidő Központ szabadtéri színpadára.
(forrás: balatonfured.info.hu)

Zánkai Bornapok – Zánka - Július 13-27

Népzene, könnyűzene, operett, táncház, eszem-iszom, dínom-dánom. Ezek várnak arra, akik Zánkára utaznak kikapcsolódni. Részletes program itt található.

Alfa Fesztivál – Várpalota Cseri erdő - Július 18-20

Ez már a jövő hét zenéje, azonban mivel egy egész hétvégét felölelő buliról van szó, jobb ha idejében szólunk. A fellépők között van Deák Bill Gyula, az Intim Torna Illegál, a Carbonfools, az Ocho Macho, az Aurora, és a Lord is. A felsorolásból látszik hogy milyen stílusú zenére számíthat a közönség. Akinek azonban ez nem elég, a részletes programot itt találhatja meg.

Zirci Buli – Zirc - Július 12-13

Idén is jön a Zirci buli, amit nagy szerényen csak a magyar Woodstock-nak neveznek. Idén főleg tribute zenekarok szórakoztatják a közönséget. A Zirci Bulit a Basket Case nevű, Green day-t játszó banda zárja. Ha még eső is lesz, simán újra lehet játszani a punkzenekar woodstockban történt fellépését, ahol az egész buli átcsapott egy hatalmas kollektív sárcsatába. Bár ennek nem biztos hogy örülnének a szervezők. A Bulin fellép még az Esti Kornél és Petruska András is.
A részletes program itt található!

Horák János

További cikkek

Könyvet adott ki a Hét Domb Egyesület
Könyvet adott ki a Hét Domb Egyesület
Genius Loci Wesprimiensis címmel adott ki kötetet a Hét Domb Egyesület.
Erős felhozatalt ígérnek a Gizella-napokra
Erős felhozatalt ígérnek a Gizella-napokra
A Veszprém-Balaton 2023 közösségi felületein közzétette az idei Gizella-napok fellépőinek névsorát. 30Y, Punnany Massif, feltámadó Rubber Puppet a húzónevek között.
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Jóval több mindenben ott van a blues, mint sokan gondolják, hiszen a könnyűzene nagy része ebből a műfajból gyökerezik. Április 13. és 16. között a Veszprém Blues Fesztiválon ezt bárki megtapasztalhatja, hiszen több mint 50 koncerten a nemzetközi blues élő legendái és feltörekvő csillagai, valamint a hazai blues-roots szcéna kiemelkedő zenészei lépnek színpadra. Közülük Roberto Luti gitáros, a világhírű Playing For Change sorozat alapító tagja, Kid Andersen, a Nyugati-part legfoglalkoztatottabb gitárosa, a Downbeat által többször az év orgonistájának választott Raphael Wressnig, valamint a világsztárok dobosa, D’MAR, aki többek között 17 évig volt Little Richard zenekarának a tagja, workshopon avatnak be műhelytitkaikba. Brian Kramer pedig nemcsak koncerted ad, hanem blues zenészeket bemutató illusztrációiból kiállítás is nyílik a fesztiválon, ahol beszélgetések, éjszakai örömzenélések és ingyenes koncertek is várják az érdeklődőket.
Programsorozat indul 13 Balatonhoz közeli településen
Programsorozat indul 13 Balatonhoz közeli településen
Kulturális programsorozat indul a Balaton északi partjához közel eső településeken: az áprilistól októberig tartó rendezvénysorozat a víz fontosságára hívja fel a figyelmet - közölte szerdán az MTI-vel a program főszervezője.
Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN
Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN
Nyilvánossá vált az idei Veszprémi Egyetemi Napok utolsó fellépője is, így már teljes a lista, hogy kik érkeznek április végén a jubiláló fesztiválra. A koncertszervők mellett viszont pedig az egyetemisták is javában készülnek, akik a hagyományoknak megfelelően idén is négy csapatba szerveződtek, négy különböző tematika mentén.