2023. március 27.
//
Hajnalka névnap

Aranyosi Péter büntetett

2013. július 9. 14:19
Régi álma teljesült Aranyosi Péter humoristának: büntetőt rúghatott a kapuslegendának, Hajdú Attilának, aki az idei DumaFüred fesztiválon július 26-a és augusztus 4-e között a szálláshelyüket biztosító balatonfüredi Fürjes Villa tulajdonosa.

„ Kérem szépen, ma Hajdú Attilával, Magyarország egyik legnagyobb kapusával találkoztam, beszélgettem vele, és rúgtam neki büntetőket, amiből egy sikeresen be is gurult. A konklúzió tehát: Aranyosi Péter: Hajdú Attila, egy:null – lelkendezett a Diósgyőr drukker humorista.  – Ez óriási büszkeséggel tölt el, de azért azt tegyük hozzá, hogy összesen nyolcszor próbálkoztam. Viszont nekem ez is nagy dolog” – árulja el.

Aranyosi Péter elmesélte, hogy véletlenül találkozott az általa mélyen tisztelt hálóőrrel, aki mindamellett, hogy a SportKlub szakkommentátora, a balatonfüredi Fürjes Villa tulajdonosa, melyet idén július 26-a és augusztus 4-e között elfoglalnak a DumaFüred fesztivál fellépői és családtagjaik. Hajdú Attila és Aranyosi Péter most találkoztak először, ami Attila szerint maradandó élmény lesz mindkét fél számára:

„A büntetőrúgás előtt egy ötperces beszélgetést is terveztünk Péterrel, amelyből végül negyvenöt lett. Ő kifaggatott a pályafutásom összes állomásával kapcsolatos kulisszatitokról, majd pedig ő mesélt, többek között azt is elárulta, hogy nagyon szeretne a női labdarúgócsapat masszőrje és ruhatárosa lenni.”

Aranyosi Péter rákérdezett arra is, hogy mit tehet egy élsportoló aktív pályafutása végén azért, hogy ne eresszen pocakot. Ő ugyanis – mint mondja – úgy hízott el, hogy nem is volt élsportoló… Hajdú Attila szerint erre különösen oda kell figyelni, hiszen ha egy folyamatos terhelésnek kitett szervezet hirtelen leáll, megnövekedik az elhízás veszélye. A humorista a mondottakat összevetette azzal az érzéssel, amikor lejön a színpadról és még tombol benne az adrenalin – így hamar megértette, miről beszél a sportoló.

Természetesen szóba kerültek a diósgyőri kapus példakép, Veréb Gyuri bácsi híres védései is, valamint a Fradi emlékezetes BL mérkőzései 1995-ben a Grashopper, az Ajax és a Real Madrid ellen. Péter kíváncsi volt, hogy ilyenkor a meccsek után a mezeken kívül névjegykártyákat is cserélnek-e, és hogy elmennek-e utána együtt sörözni – a válaszon azonban meglepődött, hiszen utóbbi azért nem annyira jellemző, még ha Péter bizony el is ment volna velük.

A humorista felidézte a Diósgyőr csapatának siófoki vendégszereplését, amikor véletlenül benyitott a vendégöltözőbe, ahol a kedvenc játékosai már a mérkőzéshez készülődtek. Ő persze nem jött zavarba, hanem egy tüzes szónoklatot intézett hozzájuk. Peti szerint a labdarúgók azt hitték, ő az új csapatpszichológus, olyan figyelmesen hallgatták. Az aznapi kettő-nullás vendéggyőzelmet a mai napig egy kicsit a magáénak is érzi.

Aranyosi még a búcsúzáskor elmesélt nyolc-tíz történetet, majd a Dumaszínház FC nevében ünnepélyesen kihívta a balatonfüredi csapatot egy barátságos mérkőzésre a fesztivál ideje alatt. Hajdú Attila örömmel fogadta a kihívást, de azt azért megjegyezte, hogy azon a meccsen nem farmerban és ingben fog védeni. „Én is átöltözöm ám!” – vágott vissza Peti, majd mindenkitől tényleg elbúcsúzott, és autóba ült. De még akkor is sztorizott, amikor gurult ki a parkolóból…

vehir.hu

További cikkek

Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Jóval több mindenben ott van a blues, mint sokan gondolják, hiszen a könnyűzene nagy része ebből a műfajból gyökerezik. Április 13. és 16. között a Veszprém Blues Fesztiválon ezt bárki megtapasztalhatja, hiszen több mint 50 koncerten a nemzetközi blues élő legendái és feltörekvő csillagai, valamint a hazai blues-roots szcéna kiemelkedő zenészei lépnek színpadra. Közülük Roberto Luti gitáros, a világhírű Playing For Change sorozat alapító tagja, Kid Andersen, a Nyugati-part legfoglalkoztatottabb gitárosa, a Downbeat által többször az év orgonistájának választott Raphael Wressnig, valamint a világsztárok dobosa, D’MAR, aki többek között 17 évig volt Little Richard zenekarának a tagja, workshopon avatnak be műhelytitkaikba. Brian Kramer pedig nemcsak koncerted ad, hanem blues zenészeket bemutató illusztrációiból kiállítás is nyílik a fesztiválon, ahol beszélgetések, éjszakai örömzenélések és ingyenes koncertek is várják az érdeklődőket.
Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN
Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN
Nyilvánossá vált az idei Veszprémi Egyetemi Napok utolsó fellépője is, így már teljes a lista, hogy kik érkeznek április végén a jubiláló fesztiválra. A koncertszervők mellett viszont pedig az egyetemisták is javában készülnek, akik a hagyományoknak megfelelően idén is négy csapatba szerveződtek, négy különböző tematika mentén.
Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor
Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor
A Minden, mindenhol, mindenkor című alkotásnak ítélte oda az amerikai filmakadémia a legjobb film Oscar-díját. A vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett díjátadó ceremónián Daniel Kwan és Daniel Scheinert filmje hét Oscar-díjat nyert el.
A történelmet ismerve nem is annyira bizarr a Trónok harca
A történelmet ismerve nem is annyira bizarr a Trónok harca
A streaming szolgáltatások fantasy irodalomra gyakorolt hatásairól beszélgetett múlt héten, a Holtszezon kortárs irodalmi fesztivál keretében Sipos Nikolett fantasy-szakértő, Kolozsi László filmkritikus, író, forgatókönyvíró és Fekonya Róbert moderátor.
Grammy-díjas előadóval érkezik a keresztény könnyűzenei minifesztivál
Grammy-díjas előadóval érkezik a keresztény könnyűzenei minifesztivál
Keresztény könnyűzenei rendezvényt szerveznek április 15-én a Veszprém Arénában Ez az a nap! címmel. A Grammy-díjas Michael W. Smith mellett színpadra lép Oláh Gergő, az Új Forrás és a Hanna Projekt.