Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A klip nekem is iránytű

2013. július 8. 16:24
Megérkezett a veszprémi születésű előadó, DDKobe új anyaga Utolsó Szó címmel. Zenéről, tervekről beszélgettünk vele ebből az alkalomból.

- Az év elején beszélgettünk utoljára, amikor Veszprémben forgattad a Szerelmes Lány címü nótádhoz a klipet. Mi történt veled azóta, és a most elkészült klipnek van e valami "hazai vonatkozása?"

- Azóta már fél év eltelt? Úristen! Hát nagyon sok dolog történt velem, ez az interjú idő elég sem lenne rá, hogy mindent elmeséljek nektek, de talán fontosnak mondható, hogy kijött az első virtuális kislemezem Lélektükör Ep címmel, a Hungarosound kiadó színeiben, aztán a Szerelmes Lány videó klip után márciusban forgattam a Soha! címü klipemet, elég sok fellépésem is volt az elmúlt félévben, és az előadói munkásságom mellett most már egyre többet mozgok a kamera mögött is. Válaszolva a kérdésedre,( hogy van e veszprémi vonatkozás) képeikben nincsen, de... talán egy dolog mégis... Én. :)

DDKobe, avagy Németh Dániel<br>Fiotó: ImagiCore

- Miről szól a videó?

- Akik figyelemmel kísérik a munkásságomat (köszi nekik), azok nagyon jól tudják, hogy mindig megélt dolgokból táplálkozom. Ez a klip nem csak a múltban történtekről, hanem a jövőről, a még meg nem történt dolgokról is mesél. Ezzel egyfajta utópisztikus jelleget alakítottunk ki a klip történetében. J-Boy pedig, eszméletlen tehetséges figura, akinek a hangja viszi az egész sztori hangulatát.


A legújabb videóklip

A videó egy srácról szól, aki elismert zenész szeretne lenni, és megismerkedik egy lánnyal, aki később segíti párját az álmai megvalósításában. A fiú karrierje ível felfelé (fellépések, egy zenei manager is megkeresi), de a kapcsolata a lánnyal ezzel párhuzamosan megromlik. Folyamatosak a veszekedések, a megnemértettség, a két fél között. A lány nehezen viseli a fiú népszerűségét, a fiú minden ilyen ki szomorúságot támadásnak vesz. Egy este a lány megelégelve a dolgot, úgy dönt, kilép ebből a kapcsolatból. A fiú a koncertjéről hazaérkezve csak egy üres lakást talál, és ekkor jön a keserő felismerés...

A klip üzenete tehát az, hogy senki se felejtse el honnan jött, hogy kik azok, akik mellettük álltak a kezdetektől, és bárhová is sodor minket a szél, bármilyen impulzusok érnek bennünket, az önkép és az egoizmus egészséges mértékben maradjon jelen az életünkben! Ez nagyon fontos szerintem, főleg a mai világnak, ahol minden ember már két kép feltöltése után sztárnak képzeli magát. Nem tagadom, hogy sokszor én is beleestem már ebbe a hibába, és a klip talán nekem is egy iránytű ahhoz, hogy tudjam, ki vagyok és hogy hová tartok.

Pillanatkép az Utolsó Szó című klip forgatásáról<br>Fotó: ImagiCore

- Mennyi idő alatt forgott le a klip? Mi volt a legérdekesebb, izgalmasabb pillanata a munkának?

- A sztori jó ideje a fejembe motoszkált, a megvalósítás viszont nem volt több három napnál három hétvégére lebontva. Egyszer a technika, másszor az időjárási viszonyok nehezítették a munkánkat. Az üvegbálna elötti image rész volt a legnehezebb, de ugyanakkor leizgalmasabb rész. Dél felé végeztünk a barátnős jelenetekkel, és közel 37 fokban kellett a felgyorsított dalra, öltönyben ugrálnom, mozognom közel egy órát folyamatosan megállás nélkül, a lassított jelenetek miatt. Kemény volt! Délután, mikor hazaértem, egy laza hőguta be is köszönt. Hogy is mondják? Ilyen ez a pop szakma! :)

Fotó: ImagiCore

- Tudom, sokan kérdezték már, de biztos valaki az Utolsó Szó címü kliped lévén találkozik veled előszőr. Mesélj kicsit magadról.

- Már gyerekkorom óta a zene jelen volt az életemben. Veszprémben a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskolában tanultam, kórusban énekeltem, és zongorára is jártam. A középiskolai években a zene picit háttérbe került, akkoriban az volt a menő ha sportolsz, és nem az, ha kottát bújsz. Komolyabban viszont (csak) 2007-ben, Angliában kezdtem el foglalkozni ismét a zenéléssel.

- Lassan a nyár közepén járunk. Hogy telik ez az időszak?

- Rengeteg munkával, szervezéssel, bulival. Én a háttér dolgokból is aktívan kiveszem a részem, legyen az saját anyag, vagy másé. Nem vagyok az a fajta, aki Balatonon lábat lógatva vár és pihenget. Nekem ez a pihenés. Most jött ki az új klip, ezzel még sok dolgunk lesz a kollégáimmal, aztán még két videót forgatunk, ahol rendezőként leszek jelen, a dalok is folyamatosan íródnak, és hát itt a fesztivál időszak is... Szóval, nálam így telik a nyár. Aki szeretne nyomon követni minket, az nyugodtan keressen meg bennünket bármely közösségi portálon!

          Üzenet a vehir.hu olvasóinak

Álmodd a valóságot és valósítsd meg álmaid!

Béke
Kobe

 

Cseh Zoltán
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.