2023. március 25.
//
Irén névnap

Isten szeret minket, mi szeretjük a sört

2013. július 5. 22:13
Megnyitotta kapuit az első Veszprémi Sörfesztivál, ami egész hétvégén látogatható a História kertben.

A felnőttek számtalan sörkülönlegesség közül válogathatnak, a gyerekek pedig játszóházban, körhintákon, állatsimogatóban tölthetik el az időt. A levegőben frissen sültek illata terjed: a sörnek elmaradhatatlan kellékei azok az ínyencségek, amelyek ezúttal sem hiányozhatnak az asztalokról.

A hivatalos megnyitó programjában elsőként Szücs Balázs, a Malomkert Sörház cégvezetője köszöntötte az egybegyűlteket. Kézműves- és házi sörökkel készültek, nemzetközi készítmények is felkerülhettek az itallapra.

Szücs Balázs

Porga Gyula polgármester örömmel látta, hogy a z egykori Pajtakert újra és újra megtelik élettel, a terület tulajdonosa jobbnál jobb ötletekkel lepi meg a városvezetést. A sörfesztivál sikerének a kiváló nedűket, a színvonalas fellépőket és a jól szórakozó közönséget tartja. A városvezető egy Benjamin Franklin-idézettel kívánt jó szórakozást a résztvevőknek: „A sör annak bizonyítéka, hogy Isten szeret minket és azt szeretné, hogy boldogok legyünk.”

Porga Gyula

Témába vágó Franklin-idézetet mi is tudunk: „a borban bölcsesség van, a sörben szabadság, a vízben pedig baktériumok”.

A Sörfesztivál programját megtalálják ajánlónkban.

Schöngrundtner Tamás

További cikkek

Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Jóval több mindenben ott van a blues, mint sokan gondolják, hiszen a könnyűzene nagy része ebből a műfajból gyökerezik. Április 13. és 16. között a Veszprém Blues Fesztiválon ezt bárki megtapasztalhatja, hiszen több mint 50 koncerten a nemzetközi blues élő legendái és feltörekvő csillagai, valamint a hazai blues-roots szcéna kiemelkedő zenészei lépnek színpadra. Közülük Roberto Luti gitáros, a világhírű Playing For Change sorozat alapító tagja, Kid Andersen, a Nyugati-part legfoglalkoztatottabb gitárosa, a Downbeat által többször az év orgonistájának választott Raphael Wressnig, valamint a világsztárok dobosa, D’MAR, aki többek között 17 évig volt Little Richard zenekarának a tagja, workshopon avatnak be műhelytitkaikba. Brian Kramer pedig nemcsak koncerted ad, hanem blues zenészeket bemutató illusztrációiból kiállítás is nyílik a fesztiválon, ahol beszélgetések, éjszakai örömzenélések és ingyenes koncertek is várják az érdeklődőket.
Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN
Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN
Nyilvánossá vált az idei Veszprémi Egyetemi Napok utolsó fellépője is, így már teljes a lista, hogy kik érkeznek április végén a jubiláló fesztiválra. A koncertszervők mellett viszont pedig az egyetemisták is javában készülnek, akik a hagyományoknak megfelelően idén is négy csapatba szerveződtek, négy különböző tematika mentén.
Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor
Oscar: Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor
A Minden, mindenhol, mindenkor című alkotásnak ítélte oda az amerikai filmakadémia a legjobb film Oscar-díját. A vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett díjátadó ceremónián Daniel Kwan és Daniel Scheinert filmje hét Oscar-díjat nyert el.
A történelmet ismerve nem is annyira bizarr a Trónok harca
A történelmet ismerve nem is annyira bizarr a Trónok harca
A streaming szolgáltatások fantasy irodalomra gyakorolt hatásairól beszélgetett múlt héten, a Holtszezon kortárs irodalmi fesztivál keretében Sipos Nikolett fantasy-szakértő, Kolozsi László filmkritikus, író, forgatókönyvíró és Fekonya Róbert moderátor.
Grammy-díjas előadóval érkezik a keresztény könnyűzenei minifesztivál
Grammy-díjas előadóval érkezik a keresztény könnyűzenei minifesztivál
Keresztény könnyűzenei rendezvényt szerveznek április 15-én a Veszprém Arénában Ez az a nap! címmel. A Grammy-díjas Michael W. Smith mellett színpadra lép Oláh Gergő, az Új Forrás és a Hanna Projekt.