Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Mi köze a Haza és Haladásnak a Hajdú-Béthez?

2013. április 16. 16:17 // Forrás: MTI
A Fidesz választ vár Bajnai Gordontól arra a kérdésre, hogy a mögötte álló Haza és Haladás alapítvány valóban a Hajdú-Bét Rt. egykori elnökének tulajdonában álló irodát bérli-e Óbudán – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Hoppál Péter.

A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, felmerül a kérdés, hogy mire gondolhatnak a hír hallatán azok a gazdák és családi vállalkozók Hajdú-Bihar megyében, akiket kisemmiztek a Hajdú-Bét időszakában. Hozzátette: szomorú, de ebben az időszakban számos öngyilkosság is bekövetkezett.  A szóvivő ismert ténynek nevezte, hogy a Hajdú-Bét pénze eltűnt. Megjegyezte azt is, hogy egyes hírek szerint a cég vagyonának egy része „ciprusi bankszámlákon landolt”, de azt „senki sem gondolta volna”, hogy abból business centerek és irodák építésére is jutott.

Hoppál Péter végül három kérdést tett fel Bajnai Gordonnak. Ezek alapján a Fidesz azt szeretné megtudni, hogy a Haza és Haladás olyan ingatlanban bérel-e irodát, amelynek a tulajdonosa, Nagy György a Hajdú-Bét volt elnöke. Választ várnak arra is, hogy Bajnai Gordon és Nagy György között ma is van-e üzleti kapcsolat. Végül azt tudakolta, hogy az egykori betétesek pénze ott van-e „abban a business centerben, amelyet most Bajnai Gordon használ”.

Erre a Haza és Haladás Egyesület sajtóosztálya azzal reagált, hogy szerintük "Hoppál Péter új szóvivőként a régi hazugságokat ismételgeti: részigazságokat állít be igazságként, csúsztat, manipulál, tavaszi agymosást tart". Az egyesület közleményében leszögezi: az igazság az, hogy Bajnai Gordon a Wallis vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, üzletpolitikájának alakításában, soha nem volt a Hajdú-Bét vezetője vagy igazgatósági tagja, így sem közvetve, sem közvetlenül nem felelős emberek haláláért. Mint írják, a Hajdú-Bét csődje annak idején valóban okozott emberi, családi válságot, de ezt válságot a Wallis nem előidézte, hanem kezelni igyekezett.

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.