Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Készül Veszprém kábítószer stratégiája / Herenden ülésezett az Oktatási Bizottság

2008. október 22. 22:55
Többek közt a Veszprém készülő kábítószerügyi stratégiájáról tárgyalt szerdán az Oktatási Bizottság kihelyezett ülésén, melyez ez alkalommal, a porcelán otthonában, Herenden tartottak. Az egyeztető fórumokat követően olyan koncepció születhet az ügyben, mely 2011-ig határozza meg a legfontosabb feladatokat e téren.

A herendi Fischer Mór Porcelánipari Szakképző iskola igazgatójának, Kádár Tibornak, valamint Simon Attilának, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójának invitálására tartotta ülését a bizottság Herenden, s azt egy üzem- és tanműhely látogatással is összekötötték. Némedi Lajos bizottsági elnök a Vehírnek elmondta, hogy példaértékű a céghez kötődően 100 éve működő intézmény. A manufaktúrával egyébként Veszprémnek kiemelkedő a partneri kapcsolata. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Több díjat is alapított, felajánlásokat tesznek a városnak, például minden évben egy-egy herendi porcelánvázát ajándékoznak a veszprémi pedagógusoknak a Ranolder-díj mellé.

A mindössze két napirend közül a kábítószer stratégiával foglalkozó előterjesztést Wéber László fémjelzi. A Drogambulancia szakembereinek bevonásával egyeztető fórumot készítenek elő. A stratégia 2011-ig megahatározza majd a legfontosabb, irányadó feladatokat.

Némedi Lajos azt szeretné, hogy a szakértők javaslatait is építsék majd be az előterjesztésbe, s azt így vigyék a közgyűlés elé. A városatya arra hívta fel a figyelmet, hogy bár Veszprém e szempontból kevésbé fertőzött terület, a Balaton-partra, mely alig néhány tíz kilométerre van a várostól, ez nem mondható el. Látnunk kell, hogy főleg nyáron a veszprémi fiatalok a Balatonnál töltik szabadidejük nagy részét, ezért pusztán a veszprémi adatokból nem lehet pontos következtetéseket levonni.

Második napirendi pontként az Oktatási Bizottság a 2007-1008-as tanév tanulmányi versenyein elért eredményeinkről is tájékoztatást kapott. Az elnök portálunknak elmondta, hogy messzemenően elégedettek a diákok teljesítményével, hiszen országos versenyeken is kiválóan szerepeltek. A hagyományokhoz híven, nekik november 5.-én, a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskolában adják át ünnepélyes keretek között megérdemelt jutalmukat.

Füssy Angéla
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.