Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új szalag a várpalotai harckiképzők lobogóján / – a miniszter nem tudott eljönni –

2008. október 22. 20:58
Egyéb irányú elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a szerdai várpalotai zászlószalag-adományozási ünnepségen a honvédelmi tárca első embere. Szekeres Imre helyett dr. József Péter jogi szakállamtitkár érkezett a Bakony-aljára, s kötötte fel a miniszter által az ünnep tiszteletére adományozott szalagot.
A Szabadság téren mérsékelt számú érdeklődő volt csak kíváncsi a látványos eseményre,  mely a MH Bakony Harckiképző Központ (BHK) teljes állományának zenés bevonulásával vette kezdetét.

                

A zászló tisztelete a történelmi korok öröksége, a zászlószalag a hazafiság, a bátorság, az áldozatkészség és a hagyományok tiszteletének a nemzethez, a csapathoz és az eskühöz való kitartó hűség jelképe. Olyan szimbólum, mely a társadalom megbecsülésének jele is egyben – hangzott dr. József Péter beszédében.


A Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere a MH BHK tevékenységének elismerését pecsételi meg zászlószalag adományozásával. A Bakony Harckiképző Központ állománya az elmúlt években a különböző gyakorlatok, békemissziós műveletek, természeti csapások következményeinek felszámolása és a napi feladatok megoldása során bizonyította rátermettségét, szakmai hozzáértését és helytállását.

A várossal, a társadalmi szervezetekkel kialakított szoros kapcsolat pedig a kiemelkedően jó és hatékony együttműködést eredményezte, mely szintén hozzájárult ahhoz, hogy az alakulat átveheti ezt a zászlószalagot.

Az eseményen részt vett a város országgyűlési képviselője, Deák Istvánné és Németh Árpád polgármester is.

A szalagot magas rangú tábori lelkészek áldották meg.


Az ünnepség befejeztével az alegységek elvonultak a Szabadság térről.

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.