Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
20°C
2024. május 14. Bonifác
Veszprém
20°C

Megszületett az első futsal-győzelem!

2012. november 5. 20:44 // Forrás: futsalveszprem.hu
Az újonc veszprémiek bravúros, 7–5-ös győzelmet arattak a Debrecen vendégeként az első osztályú futsal-bajnokság hétfői meccsén.

A hosszú út után egy alapos (testi és lelki) masszírozáson esett a csapat Görgics Kálmán jóvoltából, így megfelelő állapotban kezdhette a mérkőzés. A teljes találkozó alatt az elszántság és a küzdelem látszott a fiúk szemében, ami a 11. percben Bakay találatával érett góllá. Nem állt meg a vendégcsapat, amely masszív védekezéséből tovább veszélyeztette a DEAC kapuját, sőt a 13. percben Bényi kettőre növelte a különbséget. A nagy akarásban – némi bírói segítséggel – a 14. percben összegyűlt a veszprémiek öt szabálytalansága, a hazaiak így egyenlíteni tudtak két tízméteresből, sőt az elő félidő végén már a hazaiaknál volt az előny, amely meg is maradt a szünetig.


archív fotó

A lelkes bakonyi szurkolók – akiknek Debrecen se volt távolság – mégis úgy látták, hogy továbbra is ezzel a hozzáállással meg lehet fordítani a mérkőzést.

Szerencsére a játékosok is így gondolták és nagy elánnal folytatódott az izgalmas mérkőzés, melyet Kozma Mihály (volt szövetségi edző) is megtekintett. A 27. percben láthatta ő is, ahogy Bakay beadása után Vas higgadtan passzolt a kapuba. Erre még tudott válaszolni a DEAC a 32. percben, de Vas ismét minket jutatott előnyhöz. A csapat ekkor már kezdte elhinni, hogy „meglehet” a mérkőzés. A lélektani előnyt kihasználva Finta – régi önmagát idézve – a felső sarokba vágta a labdát. Sőt, Hazuga is betalált egy szögletvariáció után. A hazaiak kapuscserével próbálkoztak, amelyet kihasználva Finta labdaszerzés után higgadtan tovább növelte az előnyt. A 39. percben még szereztek egy találatot a hajdúságiak, ám az FCV az utolsó percben hősiesen védekezve megszerezte története első győzelmét az NB I-ben.

Jövő hétfőn (18:30) a hazai futsal legjobb csapata a Győr látogat a Március 15. utcai sportcsarnokba. A Veszprém a Berettyóújfalu elleni találkozóhoz hasonlóan ismét a tét súlya nélkül mutathatja meg, hogy nem érdemtelenül szerepelünk a legmagasabb osztályban.

Futsal NB I, 9. forduló:
DEAC Futsal Club–1. Futsal Club Veszprém 5–7 (3–2)
Debrecen, vezette: Viczián.
Debrecen: Katona – Fekete, Varga D., Nagy I., Fábri. Csere: Varga Z. (kapus), Berecz, Gyügyei, Pallai, Sánta, Kövér. Vezetőedző: Darányi Antal.
Veszprém Kasza – Bényi, Tar, Hazuga, Szabadfi. Csere: Sárdi (kapus), Pálfi, Finta, Bakay, Vas, Marosvölgyi, Weisz. Vezetőedző: Németh Gábor:
Gólszerzők. Fekete (14., 16., 32.), Berecz (18.), Fábri (39.), ill. Bakay (11.), Bényi (13.), Vas (27., 32.), Finta (33., 37.), Hazuga (37.)

Forrás: futsalveszprem.hu

vehir.hu
további cikkek
Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. 2024. május 12. 18:05 Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni (kezdés: 16.30) fináléban. 2024. május 11. 19:42 Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV 1. Futsal Club Veszprém Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV A hétvégén immáron nyolcadik alkalommal szerepelhet a futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a 2021-es győztes Veszprém, amely a szombati (kezdés: 18.00) második elődöntőben a Maglóddal találkozik fővárosi Koltay Jenő Sportközpontban. 2024. május 10. 12:36 Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém Hivatalossá vált, hogy Horváth Benedek és Lipl Noel nyártól Veszprémben folytatja pályafutását – jelentette be az 1. FCV pénteken délelőtt közösségi oldalán. 2024. május 10. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.