Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 15. Zsófia
Veszprém
15°C
2024. május 15. Zsófia
Veszprém
15°C

Átszakítanák a gátakat a futsalosok

2012. október 28. 18:41
Több mint egy hónap elteltével ismét hazai pályán szerepel az 1. Futsal Club Veszprém, amely hétfőn (18:30) a Cső-Montage gárdáját fogadja az NB I-ben.

Két döntetlennel kezdtek az újonc veszprémiek a futsal élvonalban, ezt követően azonban megtorpantak, s zsinórban négy alkalommal is kikaptak. A sereghajtó FCV hétfőn a tabella utolsó előtti helyén álló, egy győzelem mellett hat vereséget számláló Cső-Montage együttese ellen javíthat a Március 15. utcai sportcsarnokban.

– Jól sikerült a felkészülésünk, majd két döntetlennel kezdtünk, ekkor azonban elvesztettük a fonalat. Lényegesen jobbak az ellenfelek, mint egy osztállyal lejjebb, így kiderült, hogy az a játék és iram, amit tavaly nyújtottunk, itt már nem elég. Gyorsaságban, labdabiztosságban és helyzetkihasználásban várok előrelépést a fiúktól, mert eddig nagyon kevés gólt rúgtunk. Emellett mindenkinek hozzá kell tenni a szükséges pluszt a csapat teljesítményhez, amely a győzelemhez vezethet – fogalmazott Németh Gábor, aki úgy véli, az első győzelem átszakíthatná a lelki gátakat, amely után megkezdhetnék a felkapaszkodást..

A Veszprém vezetőedzője kiemelte, hogy a zsinórban elszenvedett négy verség természetesen megviselte a játékosait, azonban ez nem bomlasztotta a csapatszellemet, tanítványai hozzáállásával továbbra sincs gond.

Meglehetősen „szellős” volt a versenyprogram az elmúlt időszakban, a bakonyiaknak a hétfői lesz a második mérkőzése októberben. Igaz, a tabellán elfoglalt helyezések alapján ez kiemelt jelentőséggel bír.

– Az elmúlt időszakot annak szenteltük, hogy minél jobban felépítsük azt a csapatot, amely eséllyel veszi fel a versenyt a riválisokkal szemben. Nagy újdonságra azonban nem kell számítani. Továbbra is ragaszkodunk a korábban kidolgozott stratégiához: stabil védekezésből gyors kontratámadásokkal kívánunk operálni. Ennek működnie kell, hiszen megvannak hozzá a megfelelő képességű labdarúgóink – húzta alá a tréner, aki szerint bőven van még lehetőség a javításra..

– Mindössze hat meccsen vagyunk túl, s meglehetősen tömör a mezőny, így nem kell még a vészharangokat kongatni. Minden meccset szeretnénk nyerni, de a most következő találkozó különös jelentőséggel bír, annak tükrében, hogy az ellenfél éppen bennünket előz meg a tabellán – húzta alá a szakember, majd elmondta: a Cső-Montage a rekordbajnok, amelynek a mieinknél lényegesen nagyobb  tapasztalattal bír ebben a sportágban.

Futsal NB I, 8. forduló:
Október 29. (hétfő) 18:30
1. Futsal Club Veszprém–Üllő FC Cső-Montage
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint
további cikkek
Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Ezüstérmes a Magyar Kupában az 1. FC Veszprém A férfi futsal Magyar Kupa vasárnapi döntőjében a Veszprém egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a Haladással, a második felvonásban aztán érvényesítette a papírformát a címvédő, amely 3-0-s sikerével aranyérmes lett. 2024. május 12. 18:05 Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Döntős a futsal Magyar Kupában a Veszprém Félidei döntetlen után 5-1-re legyőzte a Maglódot a Veszprém a férfi futsal Magyar Kupa szombati, budapesti elődöntőjében. Fehér Zsolt együttese a címvédő Haladással találkozik a vasárnap délutáni (kezdés: 16.30) fináléban. 2024. május 11. 19:42 Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV 1. Futsal Club Veszprém Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV A hétvégén immáron nyolcadik alkalommal szerepelhet a futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a 2021-es győztes Veszprém, amely a szombati (kezdés: 18.00) második elődöntőben a Maglóddal találkozik fővárosi Koltay Jenő Sportközpontban. 2024. május 10. 12:36 Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém Hivatalossá vált, hogy Horváth Benedek és Lipl Noel nyártól Veszprémben folytatja pályafutását – jelentette be az 1. FCV pénteken délelőtt közösségi oldalán. 2024. május 10. 8:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.