Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Belső titkok, belső utak

2012. augusztus 31. 9:54
Rövid időn belül sajátos arculatot kialakító Blog Kortárs Galéria legújabb vendége Osgyányi Sára volt.

Az utóbbi időkben megszokhattuk, ha Blog Galéria, akkor minőségi tárlat. Csík Richárd szervezőnek köszönhetően egy izgalmas festőművésszel, Osgyányi Sárával ismerkedhettünk meg.

Fiatal kora ellenére nagy bölcsesség és soha nem szűnő kíváncsiság jellemzi képeit. Kedves, mozgalmas festmények nem csak a színek játékaival ajándékoznak meg minket, hanem az élet nagy útjaival. Belső útjaival, azokkal, amelyek belőlünk indulnak ki, aztán sok-sok kanyarodás, tapasztalás után hozzánk térnek vissza. Az út pedig érdekes, fájdalmas, mosolyogtató, vicces, tragikus. Sokféle. De egy biztos, hasznos.

Ahogyan a kiállítás is. Hiszen egy szép, tehetséges, fiatal alkotót ismerhetünk meg. Akitől tanulhatunk, tapasztalhatunk. Akivel utazhatunk. Akinek megleshetjük a titkait.

Osgyányi Sára 1980 Sárospatakon született, majd Budapestre került. Szülei művészek, akik a Képzőművészeti Főiskolán ismerkedtek meg. A festés csak 18 éves korában érintette meg, előtte Képzőművészeti Szakközép iskolában szobrász szakot végezte el. De az egyetemre már festő szakra jelentkezett. Kezdetben pályaudvarokat választotta témának. A sínek foglalkoztatták, a vonatsíneket az ég és a föld találkozási felületeként értelmezése. Azt képzelte, hogy ez az egymást érintő két valóság képes arra, hogy megmutassa a transzcendens értelemben vett "utat" és azt gondolta, ha nézem, értelmezi, és megfesti, közelebb kerülhet a titokhoz.
Nos, ezeket a titkokat egészen szeptember 15-ig megtekinthető az Óváros téren.

www.osgyanyi.eu 
osgyanyi.blogspot.com 

Pethő Imre
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.