Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
20°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
20°C

Újra NB I-es labdarúgás Veszprémben

2012. augusztus 21. 10:00
Az 1. Futsal Club Veszprém idén már az élvonalban játszik. Rajki Tamás, a klub ügyvezető elnöke a csapat kilátásairól beszélt nekünk.

– Az NB I-ben kezditek a következő szezont. Milyen változásokat hozott ez számotokra?

– Először is utánpótlás csapatokat kell indítanunk. Ezzel szerencsére semmi gondunk nem volt, hiszen alapból is terveztünk ilyet. A fiatalokat Finta Péter, Pálfi Róbert, és Korcsmár István készíti fel. Fontos megemlíteni, hogy a VUSE-tól idén 3-4 új tehetséges játékost igazoltunk le, akik most mutatkoznak be. Ami viszont változatlan, az a klub helyi kötődése. Büszkék vagyunk arra, hogy kizárólag olyan játékosokat igazoltatunk, akiknek közük van Veszprémhez.

– A magasabb osztály mennyivel jelent nagyobb költségvetést?

– A kiadásaink durván háromszorosára növekedtek az NB II-höz képest. Ehhez elsősorban a versenyeztetés járult hozzá, hiszen most már négy csapatot kell utaztatni az eddigieknél sokkal nagyobb távolságokba.

– A szponzorok kitartottak mellettetek?

- A következő szezonban a Kinizsi Bank, a VeszprémBer Zrt., az Aditus Tanácsadó Zrt., az Ada-Bau Kft., az Intersport, és a vehir.hu biztosítja a zavartalan működést. Az Invitellel és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatával jelenleg zajlanak a tárgyalások, de már most szponzoroknak tekintjük őket.

– A futsal rajongók hol láthatják a csapatot játszani?

– Az első osztályú meccseknek magasabbak a követelményei biztonsági és minőségi szempontból, úgyhogy a csapat székhelyét és a meccsek helyszínét átköltöztettük a Március 15. úti Sportcsarnokba. Az utánpótlás marad a stadionban, illetve a belvárosi sportcsarnokban.

– A közönség mikor láthat titeket először az új helyszínen?

– Az első hazai bajnoki mérkőzésre augusztus 27-én, hétfőn este hétkor kerül sor. A sors fintora, hogy Berettyóújfalu ellen játszunk, akiktől kikaptunk a magyar kupadöntőn. Azt viszont megígérhetem, hogy most nem adjuk olyan olcsón a bőrünket, és aki eljön, az egy nagyon izgalmas meccsre számíthat. Itt megemlíteném, a meccs ingyenes lesz, szóval így már végképp megéri majd benézni.

– Mit vártok az első NB I-es évadotoktól?

– Egyelőre a bennmaradás a célunk. Mindenesetre úgy érzem, jól sikerült a felkészülés. Öt edzőmérkőzésből négyet megnyertünk. Ez kitűnő arány, főleg ha azt vesszük, hogy komoly NB I-es csapatok ellen játszottunk. Azt viszont, hogy hol van pontosan a helyünk, fél év múlva látjuk csak tisztán.

Horák János
további cikkek
Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV 1. Futsal Club Veszprém Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV A hétvégén immáron nyolcadik alkalommal szerepelhet a futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a 2021-es győztes Veszprém, amely a szombati (kezdés: 18.00) második elődöntőben a Maglóddal találkozik fővárosi Koltay Jenő Sportközpontban. ma 12:36 Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém Hivatalossá vált, hogy Horváth Benedek és Lipl Noel nyártól Veszprémben folytatja pályafutását – jelentette be az 1. FCV pénteken délelőtt közösségi oldalán. ma 8:06 Tíz másodpercen múlt a bravúr 1. Futsal Club Veszprém Tíz másodpercen múlt a bravúr A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. 2024. május 6. 20:30 Könnyedén nyert Veszprémben a címvédő 1. Futsal Club Veszprém Könnyedén nyert Veszprémben a címvédő Idénybeli utolsó hazai bajnokiján sima, 6-1-es vereséget szenvedett a bajnok, listavezető Haladás ellen a Veszprém a férfi futsal NB I felsőházi rájátszásában. Ezzel biztossá vált, hogy idén nem játszhatnak éremért a bakonyiak. 2024. április 26. 20:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.