Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jubileumi testvérvárosi találkozó Balatonfüreden

2008. április 16. 15:26
A JUBILEUMI TESTVÉRVÁROSI TALÁLKOZÓ PROGRAMJA
2008. ÁPRILIS 17-20.; BALATONFÜRED


résztvevő városok: Castricum (Hollandia), Germering (Bajorország), Kouvola (Finnország),
Opatija (Horvátország), Kovászna (Erdély), Arpino (Olaszország)


Programelőzetes:

Április 17., csütörtök (délután): testvérvárosi delegációk érkezése, fogadása, szállás elfoglalása. Polgármesteri köszöntő; a program ismertetése

Április 18., péntek 10.00 – 12.30 Balaton Szabadidő és Konferencia Központ: a testvérvárosok küldöttségeinek bemutatkozása (előadás, filmvetítés stb.). Téma: a települések bemutatása; az eltelt évek közös élményei. Kötetlen beszélgetés, kapcsolatfelvétel.

Április 18., péntek 18.00 - Anna Grand Hotel, Színházterem: ünnepi képviselő-testületi ülés; a megújított testvérvárosi megállapodások aláírása. Balatonfüred köszönti testvérvárosait; a testvérvárosok köszöntik Balatonfüredet.

Április 18., péntek kb. 18.45 – Anna Grand Hotel, Színházterem: nemzetközi kulturális műsor a vendég csoportok közreműködésével.

Április 19., szombat 9.30–11.00 - Kisfaludy színpad: a Balatonfüredi Városi Koncert Fúvószenekar,  az opatijai ZORA Néptánc Együttes, a castricumi Accordeon, a germeringi és kouvolai együttesek műsora.

Április 19., szombat

9.30 - Vasút utcai szoborpark: a 2007. évi Balatonarácsi Szobrász Szimpózium germeringi résztvevője, Ingrid Wutke által készített „Amikor a szerelem szárnyal” c. szobor ünnepélyes felavatása.

Április 19., szombat 10.30 órától - Vitorlás tér – Hajókikötő: a Balatonfüredi Reformkori Hagyományőrző Egyesület beöltözött tagjainak felvonulása.

Április 19., szombat 17.30 – Református (Fehér) Templom: ökumenikus istentisztelet a vendégek részvételével. Tiszteletbeli borlovagrendi avatás a Balatonvin Borlovagrend közreműködésével

Április 20., vasárnap 11.00 - Reformkori városrész: a találkozó értékelése. A felújított városrész bemutatása vendégeinknek. Hazautazás.

Kísérő rendezvény:

A 20 éves Balatonfüredi Jubileumi Testvérvárosi Találkozóhoz, és a várossá nyilvánítás évfordulójához kapcsolódva a Balatonfüredi Városi Könyvtár „Füred-köszöntő” területi vers- és prózamondó versenyt hirdetett középiskolások számára. A programra április 18-án, pénteken 15.00 órakor kerül sor a Városi Könyvtárban.

A szervezők a testvérvárosok (illetve az adott ország) írói-költői alkotásait várják eredeti nyelven és magyar fordításban előadni. A versenyre meghívták a testvérvárosi delegációk tagjait, a zsűri munkájához felkérték a testvérvárosi egyesületek tagjait.

A versenyt 9-12. osztályos tanulóknak hirdették meg, és a kistérség, az északi Balaton-part középiskolásainak részvételével szervezik. (Balatonalmádi, Balatonfüred, Zánka)

(Castricum: holland, Kouvola: finn, Germering: német, Opatija: horvát, Arpino: olasz) Az erdélyi testvérváros (Kovászna) esetében román író-költő műveit is elfogadják. Az előadott művek időtartama max. 3 perc (nyelvenként). A résztvevők mindkét kategóriában (vers és próza) indulhatnak.

Füssy Angéla
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.