Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
19°C
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
19°C

A nap embere: DJ Junior

2012. július 5. 8:58
DJ Junior nem csak a lemezeket pakolgatja a pultban, producerként is dolgozik, saját felvételeket készít. Hamarosan például Miklósa Erikával hoznak össze egy közös számot. Szerdai veszprémi fellépését követően beszélgettünk.

– A szervezők elmondása szerint a DJ-k is utcazenésszé válnak ezen a rendezvényen, amin nem először veszel részt. Milyennek láttad a bulit?

– Nem tartanám magam zenésznek, bár zenéket alkotunk, de stúdióban és elektronikus formában. Jól érzem magam, amikor ide jövök, évről évre fejlődik a helyszín, fantasztikus buli volt, kicsit fájó szívvel jöttem el előbb, de mennem kell tovább.

– Milyen a veszprémi közönség?

– Itt is fogható az a kereskedelmi zenei csatorna, amiben rendszeresen jelentkezik a Disco's Shit, így jól ismerik a zenei tárunkat, több kérés is érkezett.

– Messziről nézve úgy tűnik, nincs sok dolga egy DJ-nek, pakolgatja a lemezeket, tekeri a hangerőt és ettől mindenki boldog.

– Nem csak a számok összekeverésével foglalkozom, egy DJ ma már producerként is dolgozik, stúdióban ül, saját felvételeket készít, én most ezt az utat járom, közben aktívan részt veszek még a +36 elnevezésű elektronikus zenei projektben. Mindezektől sokkal színesebb szettet tudok játszani, olyan dalokkal, amik máshol nem hangzanak el.

– Többek között Kállay-Saunders András, Janicsák Veca adja hangját a zenéidhez.

– Nagy megtiszteltetés velük dolgozni, óriási tehetségek, felnézek rájuk. Egyébként hamarosan Széles Izával készítek egy dalt, de Miklósa Erikával is tervezünk közös zenét. Folyamatosan stúdiózom és keresem azokat az embereket, akikkel együtt lehet dolgozni.

– Hatodik éve dübörög a Disco's Hit, mik a terveitek ezzel a formációval?

– Töretlen népszerűségnek örvendünk, a leghallgatottabb elektronikus műsor az országban. Ősszel indul egy új sorozatunk, a Disco's Hit Club Session, ebben nem a teljes hét fős gárda vesz részt, hanem egy-egy ilyen megmozduláskor három DJ szórakoztatja majd a klubbokba érkező közönséget.

– Több felkapott női celeb is a lemezek kevergetésében látta meg a jövőt. Mennyire látod ezt veszélyesnek a szakma megítélése szempontjából?

– Van, aki már el is tűnt a süllyesztőbe, rájött, hogy nem tud ezzel azonosulni. Nekem biztos nem adnak konkurenciát, a megítélésünknek azonban nem tesz jót. Lehet női DJ-ket „gyártani”, Metzker Viki például egy éven keresztül gyakorolt mellettem, ezt követően engedtem csak discozni. A kitartó munka eredményeként nemzetközi sztár lett a munkájában. Megfelelő zenei tudás birtokában, egy jó tanárral és egy megfelelő menedzsmenttel létre lehet hozni kiemelkedő eredményeket.  

Cseh Zoltán
Kovács Bálint
további cikkek
Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   tegnap 0:10 Csaknem háromezer program az idei Művészetek Völgyében Csaknem háromezer program az idei Művészetek Völgyében Minden eddiginél több programmal várja a látogatókat a 33. Művészetek Völgye: az összművészeti fesztiválon csaknem háromezer zenei, irodalmi, színházi, táncművészeti, családi és egyéb esemény közül választhatnak a látogatók július 19. és 28. között Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. 2024. május 9. 19:37 A 21. század szerzetesei már nem kódexmásolók A 21. század szerzetesei már nem kódexmásolók „A szerzetesrendek olyan közösségek, akik bezárkóznak a világ elől, mindig morcosak és a nap legnagyobb részében zsolozsmáznak és másolják a kódexeket.” – Legalábbis a máig élő sztereotípiák sokszor ezt mondják róluk. A valóság pedig teljesen más a 21. században. Erről Mihályi Jeromos atya, a Tihanyi Bencés Apátság perjelje mesélt múlt héten az ActiCity-ben a Balaton 2024 konferencián. 2024. május 8. 14:45 Müller Mihály: Nem égtem ki az EKF-ben, mindennap örömmel mentem be az irodába Müller Mihály: Nem égtem ki az EKF-ben, mindennap örömmel mentem be az irodába Müller Mihály a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program sajtófőnöke, legalábbis még bő egy hónapig. Akik nem a sajtó világában élik munkás napjaikat, valószínűleg nem tudták, ki az a személy, aki végig egy kézben tartotta az EKF sajtókommunikációját, aki megbízható személyiségével minden kérdést megválaszolt. Kitartó típus, még az El Camino-t is megjárta. Müller Mihály újságíróként kezdte pályafutását, dolgozott a BBC-nél is, és akárhol járt eddigi életében, oda mindig a kíváncsiság vitte… 2024. május 8. 22:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.