Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 10. Ármin
Veszprém
20°C
2024. május 10. Ármin
Veszprém
20°C

Feljebb lépne a bajnok futsal-alakulat

2012. május 8. 22:19
A másodosztályban bajnok veszprémi futsalcsapat megerősítené keretét, s jövőre az élvonalban bizonyítana.

A várakozásokat alaposan felülmúlva teljesített a tavaly nyáron alakult 1. Futsal Club Veszprém a 2011/12-es idényben. Németh Gábor vezetőedző és Tóth Gábor szakmai igazgató együttese két fordulóval az idény vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert az NB II Nyugati csoportjának élén, a Magyar Kupában pedig a legjobb négy közé jutott.


Rajki Tamás

– Az elsődleges célunk az volt, hogy egy új sportágat ismertessünk meg a veszprémi sportbarátokkal. Úgy gondolom, hogy ez elég jól sikerült. Azt azonban csak a legmerészebb álmainkban reméltük, hogy az első év ilyen sikeres lesz – kezdte a beszélgetést Rajki Tamás ügyvezető. – Köszönettel tartozunk a támogatóinknak, s az egyre nagyobb létszámú szurkolótáborunknak, nélkülük biztosan nem itt tartanánk. Nem száll azonban a fejünkbe a dicsőség, máris a következő célért dolgozunk tovább, igyekszünk felkészülni az NB I-re. Jó esély van rá, hogy a támogatók és a város is mellénk álljon, bár ismerve a mai viszonyokat, véglegesnek csak akkor tekinthető az élvonalbeli tagságunk, ha már beadtuk a nevezésünket.

– Az egyértelműen kijelenthető, hogy az alakulat kinőtte a stadion munkacsarnokát.
– Az MLSZ kinyilvánította, hogy az eddigi otthonunk nem alkalmas első osztályú mérkőzés megrendezésére. Így két helyszín jöhet a szóba: a Vetési Albert Gimnázium és a Március 15. utcai sportcsarnok. Számunkra utóbbi lenne a legideálisabb, ezzel kapcsolatban jelenleg is zajlanak az egyeztetések.


A Március 15. utcai sportcsarnok ideális otthona lehetne a gárdának

– Az esetleges NB I-es tagság további követelményeket támaszt a klub elé.
– Három utánpótláscsapatot – U15, U17 és U19-es korosztályokban – kötelezően el kell indítani. Ezzel kapcsolatban már megkezdtük az előkészületeket, így ennek nem lehet akadálya. A VFC USE-val és a Szilágyi iskolával kötünk együttműködést, velük karöltve igyekszünk elindítani az utánpótlás nevelő programunkat.

– Mérföldkő volt az egyesület életében a Magyar Kupa hazai rendezésű négyes döntője.
– Óriási siker számunkra, hogy NB II-es alakulatként bejutottunk a legjobb négy közé és megrendezhettük ezt a tornát. Olyannyira, hogy az MLSZ nem hivatalosan jelezte felénk, hogy idővel válogatott mérkőzést szerepelhet az Aréna programjában.
Ami az elődöntőt illeti, nagyon sokat tanultunk a Berettyóújfalu elleni mérkőzésből. Alakulhatott volna számunkra kedvezőbben is a találkozó (az elődöntőben 14:1-re nyertek a Hajdú-Bihar megyeiek – a szerk.), ha a csapata jobban fel tudja dolgozni a találkozóval járó hangulatot és a körítést. Ez nem sikerült megfelelően, de a rákövetkező Ferencváros elleni hazai rangadón bebizonyítottuk, hogy fejben rendben van a társaság. A két alakulat lehetőségeiben rejlő különbséget mutatja, hogy a Berettyóújfalu napi, mi pedig heti kettőt edzünk. Ők tíz, mi pedig egy éve űzzük ezt a sportágat.


 A bajnokcsapat

– Milyen változások várhatóak a keretben?
– Szeretnénk 18-20 fősre felduzzasztani a keretet. Konkrét neveket még nem mondanék, de továbbra veszprémi nevelésű vagy kötődésű játékokban gondolkodunk. A csapat gerince adott, őket együtt kell tartani, s akkor egy jó alappal vághatunk neki a következő idénynek. Hasonló helyzetben vagyunk, mint tavaly. Most ismét egy új, ismeretlen közegbe kerülünk, ahol a játékosok bizonyíthatják, hogy az NB I-ben van a helyünk. A háttérmunka már elkezdődött. A héten lejátsszuk a két hátralévő bajnokinkat, szerdán itthon a Vasas, pénteken pedig idegenben a Dupont ellen. Utána némi levezetés követően pihenő következik a srácoknak, mi pedig nekiállunk tárgyalni a kiszemeltekkel, a támogatókkal. Szeretnénk ugyanis mielőbb biztosan látni, hogy elindulhatunk-e az NB I-ben.

– Hol lehet a 1. FCV helye az élvonalban?
– A Győr és a Berettyóújfalu jelenleg egy más dimenziót képvisel a magyar futsalban. Utána van három-négy együttes, amely az élmezőnybe tartozik, onnantól kezdve pedig bárki bárkit megverhet. Magunkat is ebbe a kalapba sorolnám. Remélem, hogy helyt tudunk állni és biztosan bent tudunk maradni a legjobbak között.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint
további cikkek
Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV 1. Futsal Club Veszprém Sokat javíthat az idénye megítélésén a hétvégén az 1. FCV A hétvégén immáron nyolcadik alkalommal szerepelhet a futsal Magyar Kupa négyes döntőjében a 2021-es győztes Veszprém, amely a szombati (kezdés: 18.00) második elődöntőben a Maglóddal találkozik fővárosi Koltay Jenő Sportközpontban. ma 12:36 Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém 1. Futsal Club Veszprém Két új játékos érkezését jelentette be az 1. FC Veszprém Hivatalossá vált, hogy Horváth Benedek és Lipl Noel nyártól Veszprémben folytatja pályafutását – jelentette be az 1. FCV pénteken délelőtt közösségi oldalán. ma 8:06 Tíz másodpercen múlt a bravúr 1. Futsal Club Veszprém Tíz másodpercen múlt a bravúr A hatodik helyen zárta a futsal NB I 2023/2024-es kiírását a Veszprém, miután a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában 3-2-re alulmaradt a Kecskemét vendégeként. Az alföldiek ezzel megszerezték a második helyet és készülhetnek fennállásuk első bajnoki fináléjára. 2024. május 6. 20:30 Könnyedén nyert Veszprémben a címvédő 1. Futsal Club Veszprém Könnyedén nyert Veszprémben a címvédő Idénybeli utolsó hazai bajnokiján sima, 6-1-es vereséget szenvedett a bajnok, listavezető Haladás ellen a Veszprém a férfi futsal NB I felsőházi rájátszásában. Ezzel biztossá vált, hogy idén nem játszhatnak éremért a bakonyiak. 2024. április 26. 20:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.