Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
17°C
2024. május 11. Ferenc
Veszprém
17°C

„Életem legjobb hete volt”

2012. április 29. 21:27
Csaba Tibor, ismertebb nevén Tibes lett a XXIV. Veszprémi Egyetemi Napok diákrektora, aki egy éven keresztül viselheti megtisztelő címét, de a pozíciónál ennél jóval többet nyert.

– Hogy éled meg a sikert, hogy te lettél a diákrektor?

– Feldolgozhatatlan élmény, fél éves munka gyümölcse érett most be ezzel. Leírhatatlan dolgok ezek, nem hittem volna, hogy a személyemet sikerül ennyi emberrel megszerettetni, vagy hogy egy asztalnál fogok majd ülni rektor úrral és polgármester úrral, miközben tegeződünk, viccelődünk egymással.

– Mit adott Neked a VEN?

– Rengeteg barátot, havert, életem legjobb hete volt. Ezen a VEN-en önmagamat kellett alakítani, nem pedig valamilyen imidzset felvenni. A hallgatóság részéről az a legnagyobb visszacsatolás, hogy így tudtam sikereket elérni. A hip-hop alapesetben nem egy marha népszerű és könnyen befogadható műfaj, ehhez képest azok az emberek is ugyanúgy csápoltak, akiktől alapjáraton távol áll.

– A VEN előtt eljátszottál azzal a gondolattal, hogy mi van, ha esetleg te nyersz?

– Persze hogy el, az eredményhirdetés napja maga volt a teljes gyomorgörcs. Az előtte lévő másfél órában örültem, hogy nem estem össze a színpadon az idegességtől. Mondjuk, az is igaz, hogy ennek az egésznek számomra nem a győzelem volt a lényege. Ha nem én lettem volna a diákrektor, akkor is annyi élménnyel távoztam volna a rendezvényről, hogy nem bántam volna meg a befektetett időt és energiát.

– Hogy fog kinézni ez az éved diákrektorként?

– Az biztos, hogy még inkább sűrűsödnek a dolgaim. Felkértek, hogy vegyek részt nyílt napokon, a beiskolázásban, a gólyatábor zsűrijének én leszek az elnöke, ami szintén nagyon megtisztelő pozíció. Próbálok minél több helyen megjelenni, képviselni és népszerűsíteni az egyetemet, mert Veszprém nagyon jó hely.

– Mennyire tudsz önmagad maradni ennyi program mellett az elkövetkező időszakban?

– Megint csak az a mákom, hogy ez vagyok én: csupa szív, pozitív ember, aki szeret ilyen dolgokat csinálni. Azért vagyok az egyetemen, hogy tanuljak, de azért néha megesik, hogy a vegyészmérnökség iránt nem vagyok annyira elhivatott, mint mondjuk a zenélés iránt. Számomra az élet lényege az emberi kapcsolatok építése, a kellemes időtöltés egymással, pozitív energiát adni az embereknek.

– A zenélést folytatni fogod továbbra is?

– Folytatnám, persze. Az egyetlen gond vele, hogy ez tényleg csak hobbi szinten fog működni, mert megélni itthon nem lehet belőle. De majd elválnak a dolgok, egyelőre ez a félév konkrétan életem legjobb féléve volt.
 

Balassa Gergő
Cseh Zoltán

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.