Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Bátor játékot vár a mester

2012. április 10. 22:30
A Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjére készülő 1. Futsal Club Veszprém vezetőedzője, Németh Gábor a Berettyóújfalu ellen is győzelmet vár.

Három nap múlva útjára indul a futsallabda a Veszprém Arénában. A férfi Magyar Kupa szombati (18 óra) elődöntőjében az NB I-es Berettyóújfalut fogadja a sorozta meglepetéscsapata, az újonc Veszprém.

A kétnapos eseményt népszerűsítő sorozatunk harmadik részében a gárda vezetőedzőjével, Németh Gáborral beszélgettünk.


Németh Gábor: Minden meccsen nyerni szeretnék

– Feltételezem, a sportág ünnepére készülnek…
– Óriási eredménynek tartom, hogy idáig eljutottunk, azonban a győzelmet szerető sportemberként minden meccsen nyerni szeretnék. Ez most sem lesz másképp, de természetesen tiszteletben tartjuk az ellenfelet. Elsősorban tanulni szeretnénk a Berettyóújfalutól, ám a labda gömbölyű, bármi megtörténhet. Mindemellett valóban ünnepnek tekintjük az előttünk álló két napot, amikor is szeretnénk megismertetni az érdeklődőkkel ezt a szép sportágat. Reméljük, minél többen kijönnek szurkolni az együttesünknek.

– Ilyen szintű ellenféllel még nem találkoztak, tehát egy újabb erőpróbának s tekinthető a találkozó.
– Így van, bár egy meccs alapján nem igazán lehet ítélni. Ha jövőre esetleg NB I-esek leszünk, akkor a bajnokságban, a sorozatmeccseken lehet igazán felmérni, hogy hol tartunk az élcsapatokhoz képest. Szűk egy éve foglalkozunk a futsallal, eddig jutottunk, de tovább szeretnénk fejlődni, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Ehhez minél több meccsre van szükségünk, hiszen a legjobb gyakorlás számunkra a meccs.


Akikért érdemes kilátogatni az Arénába

– Mi az ellenfél erőssége?
– Feltérképeztük a Berettyó stílusát, láttuk az ETO elleni meccsüket is. Egy nagyon jó csapattal fogunk találkozni, amelynek négy-öt válogatott labdarúgója van. Régóta együtt játszanak, nagyon magas színvonalat képviselnek. A Győrhöz hasonlóan ők csak ezzel a játékkal foglalkoznak, időnként napi két edzést is tartanak. Szinte minden formációt, taktikai elemeket ismernek ebből a futsalból, amiben nekünk még rengeteg kell fejlődnünk.

– Mivel lenne elégedett a találkozó után?
– Szeretném, hogyha mindenki bátran játszana, s száz százalékot hozna ki magából. S ha azt látom a pályán, amit védekezésben és támadásban gyakoroltunk, akkor egyrészt jó eredményt fogunk elérni, másrészt pedig elégedett leszek a csapatommal.

Korábban írtuk:
1. rész: Erőfelmérő előtt az 1. FCV – beharangozó az együttes játékosával, Weisz Zoltánnal
2. rész: Mi már bizonyítottunk – videó interjú Rajki Tamás ügyvezetővel

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.