Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Az Arénában csap össze a hazai futsal krémje

2012. március 24. 21:57
Veszprémben rendezik meg a futsal magyar kupa négyes döntőjét április 14-15-én. A polgármester sportdiplomáciai sikernek nevezte az eseményt.

A sportág elmúlt egy évére visszatekintve Rajki Tamás, az I. Futsal Club Veszprém ügyvezetője a rendezvényt ismertető szombati sajtótájékoztatón elmondta, a csapat megnyerte az NB/II nyugati csoport alapszakaszát, s elkezdődött a felsőházi rájátszás, ahol a Ferencváros a legnagyobb ellenfél.


Rajki Tamás és dr. Navracsics Tibor

Elhangzott, egyedüli másodosztályú csapatként vívta ki a jogot a veszprémi futsal egyesület, hogy ott lehessen a magyar kupa döntőn, a legjobb négy csapat (a házigazda mellett a Rába ETO Futsal Club, az Újszegedi TC és a MVFC Berettyóújfalú) április 14-15-én csap össze a Veszprém Arénában, hogy eldöntsék, kié legyen a final four győzelem.

A tétmérkőzések mellett számos kiegészítő program várja a közönséget ezen a hétvégén. Szombaton délelőtt tartják – hagyományteremtő jelleggel – az I. Magyar-Lengyel „Barátság” Futsal Kupát, aminek részeként a lengyel Tarnów városának futsal különítménye csap össze veszprémi csapatokkal. A délutáni program elején a női, majd a férfi NB II-es kelet-nyugat all star gála szórakoztatja az érdeklődőket, később pedig a futsal final four két mérkőzése zajlik a pályán.

Vasárnap délután az I. Futsal Club Veszprém méri össze erejét a Veszprém FC-vel, ezt követően a közelmúltban elhunyt Császár Gyula emlékére fociznak a játékosok. A nap végén zajlik a női, végül pedig a férfi futsal magyar kupa döntő.

A társadalmi elnöki feladatot dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vállalta magára. Mint mondta, egészen biztos, hogy ezt nem a sportos múltjával érdemelte ki. Elismerően beszélt a veszprémi csapat idei teljesítményéről, amelynek eredményeként ott lehetnek a négyes döntőben. Annak érdekében, hogy a futsal minél ismertebb legyen Veszprémben, és megfelelő utánpótlás jöhessen létre, Navracsics Tibor kétezer, a rendezvény mindkét napjára szóló ingyenes gyermek belépőjegyet ajándékozott Porga Gyulának.


Porga Gyula

Veszprém polgármestere sportdiplomáciai sikernek nevezte, hogy a megyeszékhely adhat otthont a döntőnek. Éppen ezért az önkormányzat biztosítja a helyszínt, a sport bizottság pedig 300 ezer forinttal járul hozzá az eseményhez.
 

Cseh Zoltán
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.