Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bravó, FCV – a legjobb 4 között a kupában!

2012. január 25. 21:44 // Forrás: futsalveszprem.hu
A veszprémi futsal alakulat a hazai 5:1-es győzelmét követően idegenben 6:1-re múlta felül az NB I-es Nagykátát a Magyar Kupában, ahol bejutott a legjobb négy közé.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a hazai csapat letámadott, mivel számukra csak a nagyarányú győzelem jelentett volna továbbjutást. A veszprémiek remekül állták a rohamokat, ám a 15. percben megszületett a hazai vezetés Fülöp jóvoltából. Csapatunk mentális erősségét jelezte, hogy nem törtek meg, sőt, a 16. percben Hazuga révén egyenlítettek.

A második játékrészben mindent egy lapra tett fel a Nagykáta, amely nagy lendülettel rohamozta a kapunkat, de Kasza „lehúzta a rolót”. A bakonyiak remek támadásokkal jelezték, hogy nem csak védekezni jöttek, s a 25. percben Szabadfi egy gyönyörű csel után már az övéit juttatatta vezetéshez. Ez megtörte a hazai csapatot, a veszprémiek pedig folyamatosan átvették a mérkőzés irányítását. Végső próbálkozásként a hazaiak levitték kapusukat és mezőnyjátékost hoztak be helyette, de így sem sikerült számukra a gólszerzés. Sőt, a lehetőségeiket kihasználva – Hazuga, Szabadfi és Pálfi jóvoltából – további találatokat szereztek a vendégek.

A veszprémi szurkolónk jóvoltából fesztiváli hangulatban teltek az utolsó percek, akik és a mérkőzés után együtt ünnepelték a csapattal a továbbjutást.

A tavaly nyáron alakult veszprémi együttes sportágtörténeti tettet hajtott végre azzal, hogy a legjobb négy közé jutott a Magyar Kupában.

Futsal Magyar Kupa negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Nagykáta SE Futsal–1. Futsal Club Veszprém 1:6 (1:1)
Nagykáta
: Borsi – Fülöp, Vörös P., Vörös I., Kovalcsik. Csere: Hauer (kapus), Visnyei, Molnár T., Kovács N., Lovasi, Főfai. Vezetőedző: Matyóka Toltán.
Veszprém: Kasza – Bényi, Hazuga, Korcsmár, Finta. Csere: Sárdi (kapus), Weisz, Pálfi, Tar, Vas, Vingelmann, Szabadfi. Vezetőedző: Németh Gábor.
Gólszerzők: Fülöp (15.), illetve: Hazuga (16., 38.), Szabadfi (25., 39.), Bényi (36.), Pálfi (39.).
Továbbjutó: 1. Futsal Club Veszprém (11-2-es összesítéssel)

– Összességében motiváltan, taktikusan, kiváló hozzáállással sporttörténeti tettet vitt végbe csapatunk! Gratulálunk! Sok idő nincs a pihenőre, hiszen hétfőn újabb rangadó vár csapatunkra a fővárosban, ahol a Ferencváros vendégei leszünk és hasonló izgalmas mérkőzés vár ránk – nyilatkozta Rajki Tamás ügyvezető a klub oldalán.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.