Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Ismerem a városom?

2011. november 17. 15:35
Városismereti vetélkedő indul az általános iskolák felső tagozatán tanulók részére. A program végén kiderül, ki ismeri jobban városát.


Brányi Mária

Ha valamit ismerünk, jobban kötődünk hozzá – mondta Brányi Mária alpolgármester a programot bemutató sajtótájékoztatón, csütörtökön. Akik részt vesznek a versenyen, biztosan elmondhatják magukról, ismerik városukat. – Ez azért fontos, mert ha valaminek a részesévé válunk, jobban kötődünk hozzá – vélekedett az alpolgármester, hozzátéve, minél fiatalabb korban el kell kezdeni a lokálpatrióta nevelést, hogy a Veszprémben felnövő fiatalok itt képzeljék el a jövőjüket. Ez legalább olyan fontos, mint a munkahelyteremtés.


Némethné Károlyi Jolán

A program részleteit Némethné Károlyi Jolán önkormányzati képviselő ismertette. Elmondta, több hónapos előkészítő munkát követően indul útjára a projekt, amelyre olyan 10-16 éves gyerekek jelentkezését várják, akik nyitottak Veszprém történelme, múltja iránt. Ehhez kapcsolódóan – vezérfonalként – tíz részes várostörténeti sorozat indul a városi televízióban, az első műsor november 21-én, hétfőn a 18 órakor kezdődő Kukkantóban lesz látható.

Egyéni versenyzők és csapatok jelentkezését egyaránt várják, regisztrálni a veszprem.hu oldalon lehet. Az epizódok, ezzel együtt a fordulók körülbelül három hetente követik egymást, mindegyik végén értékes könyvjutalmakat osztanak ki, a legeredményesebbek pedig élőben is összecsapnak majd, hogy bizonyítsák, ismerik városukat.  

Cseh Zoltán
Kovács Bálint
további cikkek
A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. ma 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. tegnap 11:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.