Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C

Ennél nagyobb volt a különbség

2011. október 22. 21:19 // Forrás: balatonfuredikc.hu
A Balatonfüred a nyolc akciógólig jutó Pásztor vezetésével 30:26-ra nyert a vendég orosháziak ellen a férfi kézilabda élvonal pénteki összecsapásán.

Az Érsekújvár elleni edzőmeccsen megsérült és azóta most először pályára lépő Lelkes góljával indult a találkozó. Látszott Gabin, hogy ki van éhezve a kézilabdára. Agilisan és gólratörően játszott. Pillanatok alatt 5:1, majd 9:4 lett. Látszott, hogy itt nem lehet más az eredmény, csak hazai győzelem. Ugyanakkor már ekkor ki-kihagyott a koncentráció, amit azonnal kihasználtak az ellenfél rutinos játékosai (9:7; majd 13:8 után 13:10; ) Mindez úgy, hogy Szabó Tamás fogott minden védhetőt és a védhetetlenek közül is minden másodikat.

A második játékrész elején aztán sikerült olyan dekoncentrált játékot bemutatni, hogy 35. perceben kiegyenlített az Orosháza (16:16). Na ez volt az a pont, ami kijózanítóan hatott. Két hat nullás rohamunkat egyetlen vendég találat zavarta meg. Az 50. percre kialakult a két csapat közötti reális különbséget mutató különbség. (28:17) Ezzel a magunk részéről befejezettnek tekintettük a találkozót. Pályára léptek a cserék, mindenféle kombináció kipróbálásra került. Túlcifráztuk a támadásokat, gólt akart lőni mindenki, nem rendeződtünk vissza rendesen és ezzel lehetőséget teremtettünk - immár sokadszor - hogy visszajöjjenek a meccsbe a vendégek. Kár volt, mert egy profi társaságnak azt is meg kell tanulni, hogy a meccs a sípszóig tart. Nem lehet egy már legyőzöttnek hitt társaságot újra és újra visszahozni a meccsbe.

Győzelmünket egy pillanatig nem fenyegette semmi. Az első perctől nem volt ebben kétség, de jó lett volna a csapatnak, a közönségnek egyaránt egy kétszámjegyű győzelem, ami a reális erőkülönbséget mutatta volna.

Férfi kézilabda NB I, 8. forduló:
Balatonfüredi KSE–Orosházi FKSE 30:26 (15:12)
Balatonfüred, 500 néző. Vezette: Bujdosó, Tomecskó.
Balatonfüred: SZABÓ T. – TOMBOR 5 (2), LELKES 3, Salamon 2, Kovács 2, SANDRK 6, PÁSZTOR 8. Csere: Hornyák 1, Németh L., Kis Á., Benmiloud, Lókodi 1, Szöllősi B., Zdolik B., Ivanov 2. Vezetőedző: Sótonyi László
Orosháza: Herjeczki – Balda 1 (1), Kósa, Gazsó, Raffai 2, Kovács A. 2, Ambrus. Cs: Szikora (kapus), HARSÁNYI 5, Berta, Lászlai 2, DUKICS 7, MAZICS 6, Bali 1, Marics. Vezetőedző: Füzesi Ferenc
Az eredmény alakulása. 7. p.: 5:1. 15. p.: 9:4. 18. p.: 9:7. 23. p.: 13:8. 28. p.: 14:11. 36. p.: 16:16. 44. p.: 22:16. 50. p.: 28:17. 55. p.: 28:22.
Kiállítások: 8 + 1 kizárás, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

Edzői nyilatkozatok

Sótonyi László: – Nagy iramot diktálva győztünk, a lőtt gólok számával elégedett vagyok.

Füzesi Ferenc: – Tisztes eredményt értünk el, de vereségünket hibáinknak, saját magunknak köszönhetjük.

vehir.hu
további cikkek
Gulyás: rengeteg dologgal megleptek minket Telekom Veszprém Gulyás: rengeteg dologgal megleptek minket Gulyás Péter, a Telekom Veszprém másodedzője szerint a Szeged rengeteg dologgal meglepte őket a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi döntőjének első félidejében, ennek ellenére végül sikerült 33-30-ra győzniük. tegnap 23:26 Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós csapata nyerte a Román Kupát Rosta Miklós Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós csapata nyerte a Román Kupát Rosta Miklós csapata, a bajnok Dinamo Bucuresti nyerte a férfi kézilabda Román Kupa vasárnapi döntőjét. tegnap 20:37 Megvédte címét a Telekom Veszprém, harmincegyedszer is elhódította a Magyar Kupát! Telekom Veszprém Megvédte címét a Telekom Veszprém, harmincegyedszer is elhódította a Magyar Kupát! A Telekom Veszprém kemény küzdelmet követően 33-30-ra nyert az örök rivális OTP Bank-Pick Szeged ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnap esti fináléjában. A címvédő "Építők" immár harmincegyedik alkalommal emelhette magasba a kupsorozat trófeáját! tegnap 19:45 Férfi kézilabda MK: Bronzéremmel vigasztalódott az élvonalból kiesett NEKA férfi kézilabda Magyar Kupa Férfi kézilabda MK: Bronzéremmel vigasztalódott az élvonalból kiesett NEKA A NEKA nyerte a bronzérmet a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel öt góllal legyőzte a tavaly harmadik Dabast a helyosztón a tatabányai négyes döntő vasárnapi játéknapján. tegnap 17:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.