Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
21°C

Medveölés Perez-varázslattal

2011. október 22. 18:57
Az MKB Veszprém KC az elmúlt évek egyik legizgalmasabb meccsén győzte le a Csehovszki Medvegyi gárdáját a BL-ben.


Képgalériánk megtekintéséhez kattintson a fotóra!

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában az orosz bajnok Csehovszki Medvegyi együttesét fogadta a veszprémi együttes a teltházas Arénában. Az már a játékosok bemutatásánál látszódott, hogy a „medvék” becenevet nem csak nevével, hanem játékosai óriási termetével is kiérdemelte a vendég alakulat.

Alilovic védéseivel kezdődött az összecsapás, amelyek után majd három percet kellet várni az első találatára. Terzic góljára Csipurin szinte azonnal válaszolt, majd Iváncsik Gergő és Sulic is bevette Grams kapus hálóját (5. perc: 3:1). A jó kezdést aztán érthetetlen visszaesés követte. A magyar bajnok teljesen leblokkolt támadásban, amit a vendégek Selmenko vezetésével könyörtelenül (0:6-os szériával) büntettek. Bő tíz perc elteltével Császár vette a karmesteri pálcát, a bakonyiak azonban továbbra sem találták góllövő formájukat a Medvegyi rendkívül agresszív nyitott védekezésével szemben (15. perc: 3:7). A játékrész felénél „ébresztőt” fújt a publikum, sőt, szórványos füttyszó is felharsant a lelátóról.

A veszprémiek több mint tíz perces (!) gólcsendjét Terzic törte meg, majd egy gyors ellentámadás végén Laluska is eredményes volt. Az oroszok továbbra is kőkeményen, időnként a durvaság határát súrolva védekezetek, miközben a mieink rendkívül pontatlanul támadtak. Hazai felzárkózás helyett így Aslanyan és Csipurin révén ismét négy volt közte (22. perc: 5:9). Mocsai Lajos időkérését követően lekapta a pályáról Vujint, akinek a helyén Perezt küldte csatába. A fáradhatatlan harcosnak óriási érdemei voltak abban, hogy az MKB a hajrában egyetlen találatra felzárkózott. Kevéssel a szünet előtt Starykh kapott piros lapot, miután a levegőben leütötte Sulicot. A kőkemény horvát beállós helyére becserélt Vilovski azonban nemes bosszút állt, hiszen egyenlítést harcolt ki (27. perc: 9:9). Zúgott is az „Építők” rigmus a lelátóról. A hajrában még Dibirov és Császár is bevarrt egy-egy büntetőt (utóbbi időn túl született).

Úgy kezdődött a második felvonás, ahogyan a második véget ért: Császár volt eredményes hétméteresből. Siskarev és Selmenko révén azonban fordítottak a csehoviak. Árulkodó adat, hogy az ismét pályán lévő Vujin a 37. percben jegyezte első találatát (12:12), ám Siskarev duplájával ismét a vendégek kerültek előnybe. A folytatásban a mieink is keményítettek védekezésükön, elöl pedig Perez bizonyult tarthatatlannak (42. perc: 14:15).

Császár kihagyott büntetőjével a találkozó háromnegyedénél is az oroszoknak állt a zászló, sőt nyolc minutummal a lefújás előtt is három volt közte. A hazai drukkerek szavakkal nehezen leírható buzdításba kezdtek a hajrában, s amolyan nyolcadik játékosként űzték, hajtották kedvenceiket. A szurkolásnak meg is lett az eredménye, a mieink Gulyás, Terzic és Császár bombáival egyenlíteni tudtak (55. perc: 20:20). Selmenko révén még fordított az ellenfél, Iváncsik Gergő azonban két gyors ellentámadás végén is a hálóba jutatta a játékszert. Kettővel a vége előtt a tetőfokára hágtak az izgalmak, miután Harbok ismét egalizált. A csattanót azonban a találkozó legjobbja, Perez szolgáltatta két óriási góllal (24:22)

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, 4. forduló:
MKB Veszprém KC–Csehovszki Medvegyi 24:22 (10:10)
Veszprém Aréna, 5000 néző. Vezette: Horacek, Novotny (csehek)
Veszprém: Alilovic – Iváncsik T., Vujin 1, Sulic 1, Ilyés, Terzic 3, Iváncsik G. 3. Csere: Laluska 1, Császár 4, Perez 7, Vilovski 3, Gulyás 1, Korazija, Schuch. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Medvegyi: Gramsz – Kovaljev, Selmenko 6, Csernoivanov, Dibirov 2, Rasztvorcev, Ivanov. Csere: Harbok 5, Csipurin 4, Aslanyan 1, Starykh, Filippov, Koksharov 1, Siskarev 3. Vezetőedző: Vladimir Maximov.
Hétméteresek: 4/2, ill. 1/1.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Piros lap: Starykh (27. perc), ill. Laluska (54. perc - 3. kétperces kiállításért)

 

Nyilatkozatok

Mocsai Lajos: – A várható nehézséget hozta a meccs két nagyon jól felkészítetett csapat között. A Maximov mester nevével fémjelzett iskola nagyon nehezen védekezhető. Az ilyen stratégiai felkészültségű csapatok ellen kevés tapasztalatunk van, ezért az első félidőben ezt tanulnunk kellett. Mindkét oldalon remek védekezést és kapusteljesítményt láthattunk. A találkozón tiszta ziccer helyzetekben többet hibáztunk a megszokottnál. Örülök azonban, hogy a nehézségek ellenére az első félidőben utolértük az ellenfelünket. Döntő tényező volt, hogy fizikailag jól bírtuk a csatát. A végjátékban Perez vezetésével a szerencsésebb csapat nyert. Köszönet a közönségnek, amiért végig bíztak bennünk. Gratulálok mindkét csapatnak a magas szintű játékhoz. Ez a győzelem nagy előnyt adhat lelkileg nekünk. Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen képességű csapatot legyőztünk.

Császár Gábor: – Nagy tisztelettel tudok beszélni a mellettem ülő oroszokról, s arról, amit építettek ebben a sportban. A mai meccs visszavezethető a múlt hetire. Lelkileg kicsit meginogtunk a legutóbbi találkozó után, ma pedig nagyon szerettünk volna javítani. A Moszkva ugyanis pontot tudott rabolni Madridban, nekünk azonban nem jött össze a bravúr. Támadásban nem játszottunk jól, a közönség, az egység és az akaraterő azonban meghozta a győzelmünket. Perez nevét nekem is meg kell említenem, akit eddig is rengetegen tiszteltek, számomra azonban a mai napon még egy szinttel feljebb lépett.

Vladimir Maximov: – A mai napon jó esélyünk volt nyerni, de a támadásban elkövetett hibáink miatt nem tudtunk élni ezzel a lehetőséggel. Több gólhelyzetet kihagytunk egy az egyben, a veszprémieknél pedig jött a 40 éves kubai kiválóság és döntött. Jó mérkőzést nyertek a veszprémiek, gratulálunk nekik.


 

Sergej Selmenko: – Perez döntötte el a mérkőzést. Csodálatos volt a hangulat a csarnokban, magával ragadó az a szurkolás, amit itt láttunk ma. Szeretnénk, hogyha egyszer a mi csarnokunkban is ilyen hangulat lenne. A két csapat hasonló erősségű kézilabdát mutatott be, de a veszprémieké volt a hajrá.


 

Galéria
MKB Veszprém KC – Csehovszki Medvegyi 24:22 (10:10)
Zatkalik Dávid
Melczer Zsolt
további cikkek
Gulyás: rengeteg dologgal megleptek minket Telekom Veszprém Gulyás: rengeteg dologgal megleptek minket Gulyás Péter, a Telekom Veszprém másodedzője szerint a Szeged rengeteg dologgal meglepte őket a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi döntőjének első félidejében, ennek ellenére végül sikerült 33-30-ra győzniük. tegnap 23:26 Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós csapata nyerte a Román Kupát Rosta Miklós Európai kézilabdaligák: Rosta Miklós csapata nyerte a Román Kupát Rosta Miklós csapata, a bajnok Dinamo Bucuresti nyerte a férfi kézilabda Román Kupa vasárnapi döntőjét. tegnap 20:37 Megvédte címét a Telekom Veszprém, harmincegyedszer is elhódította a Magyar Kupát! Telekom Veszprém Megvédte címét a Telekom Veszprém, harmincegyedszer is elhódította a Magyar Kupát! A Telekom Veszprém kemény küzdelmet követően 33-30-ra nyert az örök rivális OTP Bank-Pick Szeged ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnap esti fináléjában. A címvédő "Építők" immár harmincegyedik alkalommal emelhette magasba a kupsorozat trófeáját! tegnap 19:45 Férfi kézilabda MK: Bronzéremmel vigasztalódott az élvonalból kiesett NEKA férfi kézilabda Magyar Kupa Férfi kézilabda MK: Bronzéremmel vigasztalódott az élvonalból kiesett NEKA A NEKA nyerte a bronzérmet a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel öt góllal legyőzte a tavaly harmadik Dabast a helyosztón a tatabányai négyes döntő vasárnapi játéknapján. tegnap 17:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.